Identyfikacja etykiety z rozlewni Piwomar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

Identyfikacja etykiety z rozlewni Piwomar

Do jakiego browaru można przypisać tą etykietę (wiem, że rozlewali piwo z wielu browarów):
    Attached Files
  • sopista
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1747

Kętrzyn. Logo z niedźwiedziem o tym mówi.

Comment

• toto
      • 2006.12
      • 949

Nie neguję, że może to być Kętrzyn (i jest to chyba najbardziej prawdopodobna wersja). Ale taki sam niedźwiedź jest na Piwomarowskiej etykiecie tego piwa z Browaru Północnego (id: 29385) oraz z Browaru Mazowieckiego (id: 8684). Ponadto niedźwiedź z browarnianych etykiet z Kętrzyna wyglądał inaczej.
      Last edited by toto; 2009-07-09, 15:30.

Comment

• Micho441
        • 2008.04
        • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedzi
        Kętrzyn. Logo z niedźwiedziem o tym mówi.
        Browar Ketrzyn nigdy nie miał w swoim logo na piwnych etykietach wzoru z herbem miasta Kętrzyna.O dziwo mieły je:Piwomar Łask, Piwomar Stanley z Chojnowa i Zakłady Piwowarskie Łomża.Pewnie tylko dla zaznaczenia,że rozlewane piwo pochodzi z Browaru z Kętrzyna.Tak wiec w/g mojego zdania etykiety należa do rozlewni a piwo do Ketrzyna.

Comment

• sopista
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedzi
          Browar Ketrzyn nigdy nie miał w swoim logo na piwnych etykietach wzoru z herbem miasta Kętrzyna.O dziwo mieły je:Piwomar Łask, Piwomar Stanley z Chojnowa i Zakłady Piwowarskie Łomża.Pewnie tylko dla zaznaczenia,że rozlewane piwo pochodzi z Browaru z Kętrzyna.Tak wiec w/g mojego zdania etykiety należa do rozlewni a piwo do Ketrzyna.
          A ta etykieta? http://www.gjpbeer.com/Etykiety.asp?...=2&BeerId=9096

Comment

• Micho441
            • 2008.04
            • 812

A ten Herb?
            Attached Files

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedzi
              Tak wiec w/g mojego zdania etykiety należa do rozlewni a piwo do Ketrzyna.
              Sam już sobie odpowiedziałeś jaki to browar.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• adi_999
                Porucznik Browarny Tester
                • 2004.11
                • 425

dzwiedz jest przed drzewami a na ecie do identyfikacji jest za jednym
                mój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988

Comment

Przetwarzanie...
                X