Czyje to piwko?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogobar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.02
    • 31

Czyje to piwko?

Nie wiem do jakiego browaru zaliczy etykiety, na których jako producent podany jest Standard Alko International Corporation Ozorków. Odkleiłem to z puszek 0,33l, nabytych ok. 1997r w którymś z łódzkich hipermarketów. Etykiety są okrągłe o śr. 9cm, kod paskowy rozpoczyna 590 .. podana jest też polska norma PN-A-79098:1995
    Nazywało się to "Cherry Beer" oraz "Piwo"

Related Topics

Collapse

• darekd
    NZS, Annenfeld
    darekd
    Browar z Baku założony w 1997r.

https://www.nzs.az/

Ekstr. 13%
    Alk. 5,8%

Pomimo, że historia tego browaru dość krótka, to na ecie podają datę 1818 a w tle stojące obok siebie dwa młyny - wiatrak i wodny.
    Całość wygląda tak, że mogłoby...
    2021-02-14, 23:01
  • biermann
    Czyje to piwa?
    biermann
    Nadszedł czas wypijania piw pozlotowych. Niestety pamięć szwankuje więc mam prośbę w identyfikacji - czyje piwa były okapslowane poniższymi kapselkami....
    2005-11-08, 22:25
  • ART
    Czyjś browar domowy, warka nr 11.
    ART
    Przyznaję bez bicia - nie wiem czyje piwo wypiłem

Na kasplu była naglutka prostokątna z wypisaną jedenastką, co prawdopodobnie wskazuje na "Siódemkę", czyli Carlbergowsko-Tabletkowski Instytut Piwowarski (proszę w razie czego o sprostowanie!).

w...
    2004-07-22, 13:15
  • e-prezes
    Browar nieznany, 1K (?)
    e-prezes
    Kolor bursztynowy, klarowny. Już przy otwieraniu słychać głośny psyk i dalej już tylko wulkan gazu unoszący dużą średniogrubą, jaśniutką pianę poza krawędzie szklanki. Po dłuższej chwili nasycenie spada, ale jest bardziej niż dobre. Piana utrzymuje się grubości 0.5 cm, osadza się...
    2007-03-15, 21:06
  • Borysko
    St. Bernard, Grottenbier
    Borysko
    Jedno z moich trofeów nabytych podczas służbowej wizyty w Holandii ("zahaczyłem" o klasztor Achel i tamtejszy sklep z piwami). Kosztowało 1,12 Eur + 0,1 kaucji za 0,33 l.
    Piwo zawiera 6,5% alk. Kolor ciemny, brązowy z czerwonymi przebłyskami. Pianka drobnoziarnista i wysoka,...
    2005-12-20, 21:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...