Co to za kapsle?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • aspiwny
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.09
    • 43

Co to za kapsle?

Proszę o pomoc fachowców o rozpoznanie
    Attached Files
  • yoreck
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.04
    • 526

olsztyński Browar Kormoran

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

a nie Konstancin ?
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• SlawekR
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.10
        • 1

Na 100% Olsztyński browar Kormoran

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SlawekR Wyświetlenie odpowiedzi
          Na 100% Olsztyński browar Kormoran

Gwoli ścisłości, reklamowe kapsle używane przez browar w Olsztynie.
          Tylko nikomu niech się nie śni, ze doda te "super"kapsle do kolekcjonerstwa
          Nie po to sprzątałem
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• yoreck
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.04
            • 526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
            Gwoli ścisłości, reklamowe kapsle używane przez browar w Olsztynie.
            Tylko nikomu niech się nie śni, ze doda te "super"kapsle do kolekcjonerstwa
            Nie po to sprzątałem
            Gwoli ścisłości,tym razem są to kapsle zamówione przez browar Kormoran,na wyraźną prośbę właścicieli

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
              Gwoli ścisłości,tym razem są to kapsle zamówione przez browar Kormoran,na wyraźną prośbę właścicieli
              To nieistotne, to są po prostu kapsle reklamowe. Badziew.
              blog.kopyra.com

Comment

• Gacka
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.10
                • 373

Badziew to jest wtedy,gdy kapsel jest goly.
                Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Badziew to jest wtedy,gdy kapsel jest goly.
                  Nie wtedy, to jest bieda. Badziew to jest jeśli browaru nie stać na firmowe kapsle i ratuje się jakimiś wzorami, które może kupić sobie każdy, łącznie z producentem oranżady.
                  blog.kopyra.com

Comment

• FaZa09
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.08
                    • 24

Piwo Świeże, Warmiak i Wiśnia w Piwie mają właśnie takie kapsle, Porter Warmiński ma wszystkie identyczne (załączam fotkę). Dla amatorów zbieractwa, taka różnorodność to niezła gratka Ale szczycić się oryginalnością czy rzadkością "okazów" tutaj nie można.
                    Attached Files
                    "Pamiętaj, że ludzie się zmieniają , a smak piwa nie"

Comment

• Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

Dla mnie te kapsle to właśnie żałosny badziew. Wolę gładkie kapsle niż takie nie wiadomo co.

Comment

• pirackamuza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dla mnie te kapsle to właśnie żałosny badziew. Wolę gładkie kapsle niż takie nie wiadomo co.
                        Hipokryzja!
                        To tak, jak chrzanić, że wolałbyś pić soczek lub herbatkę, gdybyś się znalazł przez dłuższy czas, w upalne dni w miejscu, gdzie mógłbyś kupić tylko Lecha lub Warkę.
                        Toruń przeprasza za Radio Maryja
                        www.bobofruty.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                          Hipokryzja!
                          To tak, jak chrzanić, że wolałbyś pić soczek lub herbatkę, gdybyś się znalazł przez dłuższy czas, w upalne dni w miejscu, gdzie mógłbyś kupić tylko Lecha lub Warkę.
                          Tak dobrze mnie znasz, że zarzucasz mi hipokryzję?
                          Owszem, gdybym miał taki piwny wybór, to piłbym soczek. Herbatka średnio się sprawdza w upały. Nie mam absolutnego imperatywu picia piwa, mogę się też zadowolić innymi napojami. Możesz mi wierzyć lub nie, wszystko mi jedno.
                          A do kapsli wracając. Wolę jeśli widnieje na nim firmowy nadruk, ale jeśli jest na nim badziewna grafika i takim samym kapslem, jak ktoś wyżej napisał, inny producent może zakapslować oranżadę, to jest to jakieś nieporozumienie i brak szacunku dla klienta.
                          Last edited by Twilight_Alehouse; 2009-11-13, 00:16.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Dla normalnego klienta browaru kapsel jest tylko przeszkodą na drodze do celu. No ale kolekcjoner normalnym człowiekiem nie jest (rzekł, wyjąwszy świeżą szklankę do drugiego piwa, bo mu pierwsza do stylu nie pasowała).

Comment

• chinet
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2006.04
                              • 486

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
                              Herbatka średnio się sprawdza w upały.
                              Tutaj kolego nie zgodzę się z Tobą. W krajach południowych basenu Śródziemnomorskiego (osobiście znam zwyczaj z Turcji i Egiptu) hebata jest bardzo popularna (gorąca i zaje...cie słodka) i spożywana w dużych ilościach. Piwo niestety poza ośrodkami turystycznymi i hotelami jest rarytasem. A w czasie ramadanu to już problem z zakupem jak u nas z alkoholem za komuny przed 13-tą.

Comment

Przetwarzanie...
                              X