Do jakiego kraju ją zaliczyć ? Na stronie dystrybutora nie ma ani słowa gdzie piwo zostało uwarzone. Bierdeckelsammler zalicza ją do Nepalu ale ja mam wątpliwości.
Podstawka Himalaya Beer
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Piwo jest to warzone w Niemczech, niestety nie wiem z jakiego browaru ono pochodzi.
-
-
Żaden tam Nepal, tylko europejski browar - Niemcy albo UK, a może jedno i drugie. Jakieś 1-2 lata temu pojawiła się inna wersja tej podstawki. Google wskazywało wtedy na jakieś międzynarodową firmę mającą oddziały w wielu krajach. Była też anglojęzyczna strona.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest to warzone w Niemczech, niestety nie wiem z jakiego browaru ono pochodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedzi(...)Przeciez na podstawce jest wyraźnie napisane, www itd.
Comment
-
-
Przeciez to Pan stwierdził, że piwo jest warzone w Niemczech wiec sam jestem niecierpliwy Pana odpowiedzi na moje pytanie, jaki to niemiecki browar warzy wspomniane na przedstawionej podstawce piwo.Ze "wzgledu" na -Niedźwiedzia Himalajskiego wspomniany browar jest w kregu mojego zainteresowania i nie słyszałem aby warzył to piwo jakis inny browar poza Nepalskim.Ale jako niedoświadczony kolekcjoner może się mylę? Z uwagą czekam więc na Pana odpowiedź.
Forumowicz "dryx" potwierdził że Niemcy lub UK ?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPiwo jest to warzone w Niemczech, niestety nie wiem z jakiego browaru ono pochodzi.
Comment
-
-
Przecież WYRAŹNIE napisałem że nie wiem w jakim browarze ów piwo jest warzone. Pytałem przyjaciół z biersekte.de i potwierdzili mi, że jest to licencja ale z jakiego browaru niestety tego nie wiedza. Bardzo proszę nie doszukiwać się gdzieś egzotyki tam gdzie jej nie ma!
Comment
-
-
Comment
-
-
Ja też to znalazłem i może coś przeoczyłem ale nie znalazłem tam informacji, że piwo warzone jest w Indiach.
Comment
-
-
na 100% nie jest to Nepal
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziŻaden tam Nepal, tylko europejski browar - Niemcy albo UK, a może jedno i drugie. Jakieś 1-2 lata temu pojawiła się inna wersja tej podstawki. Google wskazywało wtedy na jakieś międzynarodową firmę mającą oddziały w wielu krajach. Była też anglojęzyczna strona.
http://www.himalaya-group.com/ - po kliknieciu na mapie nie na dymek a nazwę np.Niemcy ukażą sie dane siedziby firmy w Niemczech i można zapytać czy jest to piwo import orginał czy produkcja licencyjna europejskiego browaru?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedzina 100% nie jest to Nepal
Comment
-
Comment