Można to wogóle uznać jako podstawke? Wie ktoś coś więcej na jej temat? Jest to cienki karton, średnica 15,5cm
Identyfikacja "Podstawki"
Collapse
X
-
Podstawki wydrukowane na cienkim kartonie są w katalogu więc myslę że ów materiał nie jest tutaj czymś dyskwalfikującym. Trochę spora średnica 155 mm nietypowa dla podstawek ale są skatalogowane minimum 2 większe (żywieckie laleczki "pod wiadro"). Myślę że można ją uznać za podstawkę. Jak wynika z opisów używana była na zdecydowanie "męskiej" imprezie na ktorej być może były "męskie" litrowe kufle a wtedy taki kaliber krążka byłby zrozumiały.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Podstawka fajna, ja bym jej nie wyrzucał
Ciekawi mnie co innego. Logo Okocimia. W roku 1996 Okocim używał loga z napisem OKOCIM, dopiero niedawno (2006,2007r.) zrezygnował z napisu na rzecz samego koziołka czy innego tam zwierza. Przynajmniej po analizie podstawek takie spostrzeżenie. Mogło by to wskazywać, że browar niekoniecznie maczał w tym palce.
Chyba, że loga używali zamiennie. Może w etykietach można to łatwiej wyłapać.Comment
-
Dopiero nowsze wzory (przynajmniej podstawek) mają kozła bez napisu
Comment
-
Wracając do wątpliwości. Jest to prawdopodobnie podstawka. Bo co mogłoby być? Przywieszka , reklama? Wydane zostało z okazji karczmy piwnej i raczej jest to podstawka pod kufel na tą imprezę. Wzór dotąd nieznany, bo i impreza mała i w wąskim gronie. Podobna do innych wzorów okolicznościowych w katalogu Radka.Comment
-
Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demonyComment
-
Przecież wyraźnie jest napisane przez kogo i z jakiej okazji została wydana. Po co więc szukać dziury w całym ? Wars ma/miał zupełnie inne logo a pozatym nie sądzę ażeby takie 6-calowe krążki serwował w swoich wagonach klientom.
Podstawka została najprawdopodobniej wydana bardziej sumptem kolejarzy niż samego browaru dlatego być może logo nie jest dokładnie takie same jak chodziło na innych oficjalnych birrofiliach w okresie gdy odbywała się owa impreza. Mógł być to kolejarski spontan. Coś w rodzaju naszych pamiątek wydawanych przez organizatorów mniejszych giełd piwnych.
Gratuluje Picia ciekawego wychwytu. Z pewnością już dostajesz lub dostaniesz niebawem "niemoralne propozycje" od kolekcjonerówPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
podstawka piwna pewnie tak ale czy browarniana tego już chyba nikt nie będzie w stanie stwierdzićComment
-
Podstawki wydrukowane na cienkim kartonie są w katalogu więc myslę że ów materiał nie jest tutaj czymś dyskwalfikującym. Trochę spora średnica 155 mm nietypowa dla podstawek ale są skatalogowane minimum 2 większe (żywieckie laleczki "pod wiadro"). Myślę że można ją uznać za podstawkę. Jak wynika z opisów używana była na zdecydowanie "męskiej" imprezie na ktorej być może były "męskie" litrowe kufle a wtedy taki kaliber krążka byłby zrozumiały.Comment