Mam problemy z przypisaniem poniższych kapsli,do właściwego browaru.
Korzystam z katalogu P. Wolfganga Bauera,gdzie identyczne kapsle są w PrivatbrauereiLauterbach.Niestety nie posiadają znaczka euro,jaki jest na moich kapslach.
Czy ktoś z Kolegów może coś pomóc?
Kapsel na pomarańczowym tle,jest ściągnięty z w/w katalogu.
Dziwna sprawa z tymi kapslami.
Korzystam z katalogu kolekcjonera j.w.bo wydaje mi się najbardziej miarodajny.
Te kapsle bez znaczków ma w browarze Lauterbach a ten po prawej jak pisze Latarnik
znalazłem teraz po Twojej informacji i jest rzeczywiście w browarze Kaiserdom-Bamberg.
Pozostaje jeszcze ten po lewej,no ale myślę że mi gdzieś tam wypłynie w tym katalogu .
Być może że są to kapsle licencyjne z tego Lauterbacha.
Dzięki za informację i wszystkim zdrówko.
A tego Meckatzera nie mogę jakoś zlokalizować.
No a dopytuję dlatego,ponieważ stworzyłem sobie stronkę /plik,dokument/ z posiadanymi kapslami niemieckimi i podaniem browarów do których one przynależą.
Chciałbym mieć wszystko,in der Ordnung
Ten kapsel jest (bądź był) używany przez kilka bawarskich browarów. Jest to coś w stylu kapsla "Polskie Piwo" używanego kiedyś np. przez Witnicę i Kormorana. Ja ściągnąłem go z butelki piwa z Kaiserdom.
Witam
Dawno o nic nie prosiłem.,wię może dzisiaj.
Ze stu niemieckich kapsli,pozostały mi takie do przypisania do poszczególnych browarów.Niby niektóre są na Bottle Cap,ale żadną miarą nie mogę ich przypisać do katalogu W.Bauera,wg.którego prowadzę niemieckie kapsle.
Jeżeli ktoś z Kolegów może pomóc,to bardzo proszę.
W.
ARTHUR-wielkie dzięki za identyfikację a właściwie na naprowadzenie.
U mnie przypisanie wygląda trochę inaczej.Wprowadzam na swoją niemiecką stronę według tego katalogu a tam jest tak:http://www.kronkorkenkatalog.de/to:
1.Bürger & Engelbräu Memmingen
2.Freiberger Brauhaus
4.Rostocker Brauerei
7.Holsten Brauerei
No tak,nacisnąłem do wysłania niedokończony post.Więc dalej to tak:
6.Prawdopodobnie rozlewany w niemczech,co nie zmienia faktu,że jest jak piszesz z Danii.
Natomiast za cholerę nie mogę tam znaleś,pod podanymi przez Ciebie nazwami,kapsla 3 i 5.Będę dalej szukał.W ostateczności napiszę do W.Bauera o informację. gdzie je umieścił.
Pozdrawiam
W.
No tak,nacisnąłem do wysłania niedokończony post.Więc dalej to tak:
6.Prawdopodobnie rozlewany w niemczech,co nie zmienia faktu,że jest jak piszesz z Danii.
Natomiast za cholerę nie mogę tam znaleś,pod podanymi przez Ciebie nazwami,kapsla 3 i 5.Będę dalej szukał.W ostateczności napiszę do W.Bauera o informację. gdzie je umieścił.
Pozdrawiam
W.
Comment