Po Spiżu, ze 130 zdobytych, pozostało mi 8 do sklasyfikowania.Proszę o pomoc i wielkie dzięki.
identyfikacja kapsli
Collapse
X
-
1. EINSIEDLER BRAUHAUS Chemnitz Niemcy
2. KOETHENER-BRAUEREI Koethen Niemcy
4. CHANG BREWERY Bang Ban piwo Chang (Słoń)
5. GLUECKAUF-BRAUEREI Gersdorf Niemcy
8. PBK Radomyshl Ukraina "Etalon"
Chmielowe szyszki chyba są włoskie...Last edited by Czapayew; 2009-11-16, 19:06."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
identyfikacja kapsli
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi1. EINSIEDLER BRAUHAUS Chemnitz Niemcy
2. KOETHENER-BRAUEREI Koethen Niemcy
4. CHANG BREWERY Bang Ban piwo Chang (Słoń)
5. GLUECKAUF-BRAUEREI Gersdorf Niemcy
8. PBK Radomyshl Ukraina "Etalon"
Chmielowe szyszki chyba są włoskie...
Comment
-
-
Ja mam wrzucony do Tajlandii"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
3. Privatbrauerei Specht Ehrenfriedersdorf Niemcy"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziJa mam wrzucony do Tajlandii
Comment
-
-
Dziękuję bardzo. Udało mi się namierzyć jelenia na www.bottlecaps.de. To niemiecki Colbitzer Heidebrauerei Colbitz."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziDziękuję bardzo. Udało mi się namierzyć jelenia na www.bottlecaps.de. To niemiecki Colbitzer Heidebrauerei Colbitz.
Ale tylko te które mają jakiekolwiek oznaczenie literowe lub cyfrowe.
Nie mam zielonego pojęcia , jak znaleść kapsle mające tylko oznaczenie graficzne.
W każdym razie dzięki.
Comment
-
-
Nr 6 to Munsterbrau. najtańsze piwo we francuskich hipermarketach Auchan. Browary, które to robią mogą być bardzo różne, kolekcjonerzy zaliczają to przeważnie do Brasserie Saint-Omer.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedziNie mam zielonego pojęcia , jak znaleść kapsle mające tylko oznaczenie graficzne.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP Wyświetlenie odpowiedzi
Natomiast znam w miarę dobrze niemiecki więc po Twojej instrukcji obsługi zacząłem
szukać po oznakowaniach graficznych.Więc tak.
Kapsle 3,4,5,6 znalazłem bez problemu pod ptakiem,słoniem,górnikiemi i chmielem.
Natomiast kapsle 1 nie pokazały się ani pod starcem,mężczyzną jak też kolorem złotym i czerwonym, a 2 pod kłosem,bramą i kolorami.Dlatego też póki co i od czasu do czasu
będe musiał prosić o pomoc kolegów na forum.
Na razie dziękuję za pomocne korepetycje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzia 2 pod kłosem,bramą i kolorami"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment