Dziękuję za 1 i 2. Kapsle mam skatalogowane pod rejonami /krajami/ i z tym Noworosyjskiem nie pomyślałem aby odszukać w internecie jego położenie.Teraz wiem że to Krasnodarski kraj.
Pozostała jeszcze 3 ka. Czy nikt nic nie wie ?
Wszystko sę zgadza.Korzystam z katalogu rosyjskiego,niestety jest dość obszerny aby przejrzeć go dla jednego kapsla,więc każda podpowiedż jest dla mnie cenna.
Dziękuję.
Jutro jeszcze parę pytań w sprawie rosyjskich licencyjnych,ale muszę zrobić fotki.
Miłej niedzieli. Wacek
Wszystko sę zgadza.Korzystam z katalogu rosyjskiego,niestety jest dość obszerny aby przejrzeć go dla jednego kapsla,więc każda podpowiedż jest dla mnie cenna.
Dziękuję.
Jutro jeszcze parę pytań w sprawie rosyjskich licencyjnych,ale muszę zrobić fotki.
Miłej niedzieli. Wacek
nie bardzo wiem co ci sie zgadza?
że to Efes-Moskwa czy że żigulewskoe?
No ładnie! lepiej niech ktoś to zrobi za ciebie! Gratuluję!
Miłej niedzieli.Jurek
Nie wiem czy znasz ten katalog,ale wyszukanie w nim kapsla np.tej 3 ki ,może potrwać kilka godzin.Trzeba znać okręg /jest ich 8/, następnie rejon /około setki/ i na końcu wyszukać browar w tym rejonie.Staram się zawsze ustalać sam,ale w wątpliwych sytuacjach,wiem że mogę poprosić Kolegów z forum o pomoc.Ja też jeżeli mogę, pomagam innym w identyfikacji .Jeszcze raz dzięki.
Jeszcze trzy które przyszły z Rosji.
1 kę znalazłem w Moskwie ale jako "Bavaria Brouwerej N.V".bez podanego browaru.
2 ki nie ma w katalogu rosyjskim. Maja sygnaturę N.
Czy to piwo jest produkowane w Rosji i przez jaki browar,czy tylko rozlewane i można dołączyć do Holandii ?
3 ka w Niemczech w tym wzorze nie figuruje więc jak z Rosji to skąd ?
Liczę na pomoc i dziękuję.
Bavaria - EFES Moskwa (ale browarów jest kilka) http://en.efesrussia.ru - kliknij u góry "production & brands" i Bavaria będzie druga z prawej
Krombachera takiego mam zza Odry.
Nie wiem czy znasz ten katalog,ale wyszukanie w nim kapsla np.tej 3 ki ,może potrwać kilka godzin.Trzeba znać okręg /jest ich 8/, następnie rejon /około setki/ i na końcu wyszukać browar w tym rejonie.Staram się zawsze ustalać sam,ale w wątpliwych sytuacjach,wiem że mogę poprosić Kolegów z forum o pomoc.Ja też jeżeli mogę, pomagam innym w identyfikacji .Jeszcze raz dzięki.
Owszem znam ten katalog,czasami z niego korzystam i nawet jeżeli trzeba poświęcić te kilka godzin na znalezienie danego kapsla to to robię ,a jeżeli nie znajdę to i tak są plusy:
bardzo często widzę po raz 1 takie kapsle ,że ...chciałbym je mieć i ... było nie było coś zostaje w głowie .
Na ponad 30 tys .kapsli piwnych w tej chwili mam nie zidentyfikowanych ok. 20 kapsli.
Natomiast 2 pierwsze kapsle są do zidentyfikowania po wpisaniu nazwy na www.bottlecaps.de.Jeżeli takie kapsle widziałem na stronach kilku czołowych kolekcjonerów rosyjskich , i wydaje mi się ,że te piwa są produkowane na licencji w tym kraju.
Trzeci pewnie tez jest na www.bottlecaps.de ,ale jak po wpisaniu tej marki piwa wyświetla się ponad 1000 pozycji ,to na znalezienie go też pewnie trzeba by było poświecić trochę czasu Miłego szukania
Jurek
Comment