Jeżeli mówisz o kapslu ID 03261, to jest on ciut inny od przedstawionego. Koło i kwadrat tam są osobno, i jeżeli dobrze widze, półksiężyc zastępuje kreskę.
Tak chodzi mi o kapsel ID 03261. Minimalnie się różni. Małe prawdopodobieństwo, że 2 różne browary użyły tak podobnego wzoru na kapslu. Ale nie upieram się. Drążcie dalej.
Witajcie!
mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
...
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
proszę zorientowanych o datowanie i wskazanie huty
oczywiście, w miarę możliwości
chciałbym wiedzieć, z czego piję
a kufelek jest z 'wystawki'
z góry dzięki za info
Dzień dobry.
Bardzo proszę o identyfikację dwóch kapsli ze zdjecia. Mąż nie pamięta z jakiego piwka pochodzą a robi segregację swojej kolekci i te dwa zostały wielką niewiadomą. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Magda...
Comment