Witam, chciałem poprosić o pomoc w identyfikacji starej, prawdopodobnie po niemieckiej butelki. jest na niej wypukły napis- HIRSCHBERGER BRAUHAUS . A na denku podwójne zarysowane i wypukłe ST, napisy na denku nakładają się na siebie. Nie mogę nic znaleźć na jej temat
Pomoc w identyfikacji starej butelki
Collapse
X
-
Jelenia Góra. Pod tą nazwą były browar akcyjny, który ostatecznie splajtował 1894 roku, działał do roku 1898, w którym został przyłączony do browaru akcyjnego w Kamiennej Górze. Możliwe jednak że stara nazwa "Hirschbrger Brauhaus" była używana jeszcze do pierwszej wojny światowej.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adrianer7 Wyświetlenie odpowiedziRozumiem, dokładnie nie wiem z którego roku jest, ale najwidoczniej ma już koło 90latek ciekawi mnie jeszcze jaką może mieć wartość. Nie mam jedynie kapsla do niej. Dzięki za odpowiedź
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedziokoło 8000.
Ojro oczywiście.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Z tymi cenami to trochę przesada, ale prawdopodobnie taka sama butelka i też bez kapsla jakieś dwa lata temu została sprzedana na najbardziej popularnym w Polsce serwisie aukcyjnym za nie co ponad 6300 złGrunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
To elegancko, nie podejrzewałem że może mieć taką wartość jest lekko uszkodzona, tzn. ma parę rysek. Wcześniej przeglądałem forum w poszukiwaniu informacji o niej, jeden z użytkowników był w posiadaniu takiej butelki, ale bez napisów ST na denku. może właśnie w tych symbolach zawarta jest jakaś informacja o np. dacie produkcji czy czymś w tym stylu? próbuje się domyślać, chciałbym wiedzieć czy miały jakieś znaczenie w produkcji tej butelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adrianer7 Wyświetlenie odpowiedziTo elegancko, nie podejrzewałem że może mieć taką wartość jest lekko uszkodzona, tzn. ma parę rysek. Wcześniej przeglądałem forum w poszukiwaniu informacji o niej, jeden z użytkowników był w posiadaniu takiej butelki, ale bez napisów ST na denku. może właśnie w tych symbolach zawarta jest jakaś informacja o np. dacie produkcji czy czymś w tym stylu? próbuje się domyślać, chciałbym wiedzieć czy miały jakieś znaczenie w produkcji tej butelki
Comment
-
-
Jeśli będzie wystawiona, to zapowiada się ciekawa aukcjaZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Jesteście bezlitośni jak wino jabłkowe mocne. Kogo jak kogo ale akurat czytając ten temat od samego początku nie podejrzewałbym Adrianera o robienie nas w wała czy "kręcenie se z nas beki" i wg mnie totalnie koleszka nie ma pojęcia ile ta flaszka może być warta bo po prostu się na tego typu szkle nie zna. Flaszka raczej nie zwala z nóg i pewnie jest warta kwotę 2-cyfrową a jeśli nawet nieco lepsza to może nieco ponad setkę bo akurat szkła z Jeleniej Góry dobrze nie znam ale generalnie tzw Ziemie Odzyskane nie osiągają wysokich cen w porównaniu do innych obecnych i byłych ziem polskich.
Inna sprawa i piszę to już do autora tematu że w obecnych czasach jeśli czegoś sie nie wie to w większości przypadków wystarczy zasadzić odpowiednie hasło w internet , w tym przypadku było by to HIRSCHBERGER BRAUHAUS czy po prostu HIRSCHBERG i było by wszystko wiadome. Proste.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment