Ma pan rację Panie Cooper, nie znam się na tego typu szkłach. Jestem po prostu początkujący w tej dziedzinie i nie wiele jeszcze o birofilistyce wiem. Inna sprawa że wpisać w google odpowiednie hasło to błahostka, ale znaleźć pod tym hasłem konkretne informacje o tej butelce, już nie Dlatego postanowiłem zapytać o nią na forum. Dostałem odpowiedź a dlaczego i w jaki sposób miałbym robić z kogoś wała? to panowie z forum wprowadzili mnie leciutko w bład podając różne wartości. Ale po tej dyskusji ktoś uświadomił mnie i wyjaśnił parę rzeczy dotyczących między innymi mojego posta. Z tąd moja poprzednia odpowiedź do Pana cororo, o podobnej butelce za 80zł
Pomoc w identyfikacji starej butelki
Collapse
X
-
Rodzina Franke
Witajcie,postanowiłem podpiąć się do tego wątku, ponieważ moje pytanie dotyczy butelki z browaru Franke z Jeleniej Góry.Pojawiają się ostatnio butelki z opisem Oswald Franke,w spisie figurują Adolf i Gebr. Można domniemywać, że drugim bratem był Oswald,ale,i tu pytanie,czy ktoś spotkał się w źródłach z tym osobnikiem i może to potwierdzić?
Comment
-
-
Oswald Franke posiadał w Jeleniej Górze hurtownię piwa, przynoszącą rocznie około 200.000 marek utargu. W 1896 roku postanowił ją sprzedać i wycofać się z interesu.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Rodzina Glatzel
Witajcie,w okolicy Opola wyszła ciekawa flaszka w kolorze lekko zielonkawym z porcelanką i jedynie napisem G.Glatzel.W spisie znalazłem O.Glatzela,Brauerei pod nrem 1569a (Nysa).
Zamieściłbym zdjęcie,ale się nie mieści.
Czy ktoś spotkał się z takimi personaliami i czy ma wiedzę,czy to rodzina,czy przypadkowa zbieżność.Najfajniej jakby można potwierdzić jej - flaszki "browarowość"
Comment
-
-
To daj takie żeby się mieśliło. Nie większe niż 600 x 600 px i nie cięższe niż 100 kbPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wiaterek Wyświetlenie odpowiedzi[..]
wszystkie ponad 3 MB.Jak je skompensować w telefonie bez większych korowodów?piwoppns@wp.pl
Comment
-
Comment