Czy to może być Schulthaiss Breslau?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Juby_piwosz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.02
    • 254

Czy to może być Schulthaiss Breslau?

Czy to może być Schulthaiss Breslau? Klaus Ehm w swoim katalogu podaje etykietę nr 25 jako wrocławską.
  • Juby_piwosz
    • 2006.02
    • 254

Wcięło mi załącznik.

Comment

• Juby_piwosz
      • 2006.02
      • 254

Może teraz.
      Attached Files

Comment

• pizmak666
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.12
        • 1903

„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• Juby_piwosz
          • 2006.02
          • 254

Różnią się drukiem i drugą stroną. U mnie jest typowa.
          Attached Files

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Moje skromne zdanie nt tego typu podstawek Schultheissa jest takie że wszystkie nie posiadające nazwy lub jakiejkolwiek innej wzmianki określającej konkretny browar powinny być zaliczane jako Berlin gdyż tam znajdował się główny browar tego koncernu a podstawki tego typu zapewnie były używane we wszystkich browarach warzących tą markę piwa. Wg mnie nawet sugerowanie się sygnaturami papierni nic tutaj nie pomoże. Sytuacja na dobrą sprawę jest identyczna jak w przypadku obecnych koncernów gdzie wchodzące w ich skład browary warzą wspólną markę piwa.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Piwowar
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 2554

Podzielam Twoje zdanie. Według sygnatury producenta podstawki, znając na przykład datę zamknięcia tej firmy, możemy co najwyżej wykluczyć browary wchodzące w skład koncernu Schultheissa, które zostały przejęte już po zamknięciu jej zamknięciu.
              Archiwum piwne

Poznaj
              http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
              Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
              Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

Przetwarzanie...