W czasie porządkowania mojego zbioru trafiłem na kilka podkładek, które nie wiem gdzie zaszeregować... Podkładka Konig Ludwig II i zamek to chyba Kaltenberg, ale nie jestem do końca pewien (każda z nich ma inny herb na rewersie, na skanie jeden z nich).
Prośba o identyfikację podkładek
Collapse
X
-
Prośba o identyfikację podkładek
Last edited by genea; 2010-04-02, 16:02.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...Tagi: brak
-
-
-
Dzięki za szybką odpowiedź Wujek google mi tu nie pomagał chociaż wpisywałem Seidl z der i bez der Odsyłał mnie np do laboratorium Dermapharm albo do gościńca w CzechachZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Jednota to mniejwięcej czechosłowacki odpowiednik PRL-owskiego Społem czy innej gastronomii masowego rażenia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziJednota to mniejwięcej czechosłowacki odpowiednik PRL-owskiego Społem czy innej gastronomii masowego rażenia.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Safir to Belgia browar Safir (Dendria) z miasta Aalst. Zamknięty w 1988. W momencie wydania podstawki 1958 (Expo w Brukseli) browar nazywał się chyba "Brouwerij De Gheest S.A.".
Podkładki z drugiego skanu ciężko będzie przyporządkować gdziekolwiek skoro nie mają wzmianki o piwie. Czerwona z 3 skanu ma napis Weingarten co oznacza "ogródek winny" zatem zapewne też piwna nie jest.Last edited by grzeber; 2010-04-02, 16:44.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Zidentyfikowałem jeszcze 2 podstawki z zamkniętych belgijskich browarów.
bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp
bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp
oraz Seidla:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Last edited by noodles; 2010-04-02, 16:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziWeingarten to też miasto w Badenii-Wirtembergii.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziA także wieś w Austrii... Tylko nigdzie nie ma informacji, że tam działał jakis browar...
W mieście działa tez restauracja pod nazwą Stary Browar.
Możliwości są conajmniej trzy: albo to podstawka z któregoś z tych browarów, może tej knajpy lub wydana przez miasto Weingarten.
Rewers dekla może coś wyjasnić jesli oczywiście jest "obecny" na tym deklu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArtK31 Wyświetlenie odpowiedziWdług strony http://www.bierdeckelsammler.net/ w mieście Weingarten (tym niemieckim) były aż dwa browary , w tym jeden klasztorny (obydwa już nieczynne).
W mieście działa tez restauracja pod nazwą Stary Browar.
Możliwości są conajmniej trzy: albo to podstawka z któregoś z tych browarów, może tej knajpy lub wydana przez miasto Weingarten.
Rewers dekla może coś wyjasnić jesli oczywiście jest "obecny" na tym deklu.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Najniżej to Japonia browar Otaru.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
Comment