Smejd to czeski Pilsner Urquell a niebieska gwiazda to szwajcarski Hurlimann.
Prośba o identyfikację podkładek
Collapse
X
-
-
Last edited by genea; 2011-01-17, 00:09.Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Że piwna to widzisz sam. Jednak raczej nie wydana przez browar a o to Ci pewnie chodzi. Myślę że to coś w klimatach naszych prl-owskich podstawek Społem czy czechosłowackich Jednota.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziCzy to piwna? Wydaje mi się, że nie, ale chciałbym się upewnić. Podkładka jednostronna.
Grothesk
Comment
-
-
Grothesk, piwo jest wizualnie Chyba że to puchar z lodami...Last edited by ART; 2011-01-17, 08:27.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziGrothesk, piwo jest wizualnie Chyba że to puchar z lodami...
Grothesk
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi(...) nie jest to podstawka żadnego browaru, a raczej coś na zasadzie - wafel baru mlecznego pani Krysi spod Radomia. Tyle! :-)
GrotheskZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziI tym optymistycznym akcentem kończy się identyfikacja tej podkładki Idzie sobie bynajmniej nie pod nogę od stołu a do zbioru niepiwnychmój zbiór etykiet http://picasaweb.google.com/112278001030728908988
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziNajniżej to Japonia browar Otaru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adi_999 Wyświetlenie odpowiedzia zbierasz takowe?? mam kilka min z Hong Kongu , Australii i innych .PWZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea Wyświetlenie odpowiedziDolna chyba nie piwna, ale nie mam pewności. Wujek google odsyła mnie do jakieś austriackiej Junge Generation
Comment
-
-
Ochsenfest Wetzlar
Podstawka została wydana z okazji festynu "Ochsenfest Wetzlar" w 1994 w miejscowości Wetzlar (Niemcy, Land Hessen) przez 3 lokalne browary: Privatbrauerei Gebr. Waldschmidt GmbH & Co. KG Pfannenstielsgasse 17 35578 Wetzlar zamknięty w 1994r., Privatbrauerei Gebr. Euler GmbH & Co. KG Garbenheimerstr. 20 35578 Wetzlar zamknięty w 1998r. oraz Schloßbrauerei W.u.G.Wahl Braunfels W.&G. Wahl GmbH
Gebrüder-Wahl-Str. 21 35619 Braunfels zamknięty w 1997r. Ja bym zaliczył pod
Waldschmidt'a - najbardziej wyróżniony na podstawce. Mam w zbiorze nakładki na pokale z tych 3 browarów.
Comment
-
Comment