Mam w zbiorze takie oto etykiety. Niestety nie wiem do jakiego browaru je przyporządkować. Sekator i Huzar kojarzy mi się z którymś z łódzkich browarów, czy dobrze? Natomiast ta etykieta po niemiecku jest całkowita zagadką, jedynie co wiem że dawno temu piłem to piwo kupione w Warszawie w butelce europa. Proszę o pomoc.
Z jakiego browaru te piwa?
Collapse
X
-
Obstawiam że Sekator to Bielkówko a Golden to chyba Namysłów.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Huzar to na 100% Bielkówko.
Piłem to piwo "x" lat temu. Huzar to w tym przypadku nazwa jakiegoś środka chemicznego służącego ochronie roślin, a piwo było wyprodukowane aby promować ten środek. Nigdzie na etykiecie nie było napisane kto je wyprodukował, jednak kapsel był z Bielkówka, a dokładnie to nr 11 wg katalogu P.Kamienieckiego.
Comment
-
-
Dwie osoby juz rozszyfrowały, bedę trzecią, te etykiety to Bielkówko i Namysłów
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment