Identyfikacja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1144

Identyfikacja

Witam!
    Ponieważ nie jestem specjalnie wielkim kolekcjonerem, to nie zabieram w tej części forum głosu. Jednak nadarzyła się sposobność ku temu, gdyż kolega robiąc porządki w domu, chce mnie obdarować dwoma rzeczami i chciałbym się od fachowców dowiedzieć nieco na ten temat.
    Pierwszą rzeczą jest pokal ''Browar Królewski''.
    Jakoś nie zauważyłem jego zdjęcia w galerii. Z jakich lat on pochodzi?
    Druga rzecz, to jak mówi kolega -kafelek z Żywcem.
    Mnie to bardziej przypomina płytke ceramiczną do wykładania w kuchni albo w łazience..
    Z czego to może być? I czy jest ktoś czymś takim zainteresowany, bo ja nie bardzo.
    Poniżej fotki ( słabej jakości kolega robił komórką)
    Attached Files
  • volodos
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.09
    • 717

Pokal z Wwy ma id 33563 i pochodzi z lat siedemdziesiątych. Kafel moim zdaniem jest z porcelitu i jest ciut młodszy, powiedzmy lata osiemdziesiąte.

Comment

• bastion
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2006.10
      • 1144

Dzięki !

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

To może być płytka glazury (czy fliza jak to mówią na płd Polski) z np warzelni browaru. Mam 2 z 3 znanych mi wzorów glazury z browaru Warka która to pewnie była wykorzystywana w browarnianych pomieszczeniach. Płytki na oko z wczesnych lat 1980-ych, bardzo słabej jakości.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...