Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Tanganika po 1964 roku przekształciła się w obecną Tanzanię i do tego kraju powinieneś je przełożyć. Owalne Guinnessy z bulldogiem to wg mnie starsza Irlandia produkowana na rynek państw Azji południowo-wschodniej, Indochin z okresu kiedy to Guinness nie warzył tam jeszcze swoich piw licencyjnie. Ja przynajmniej tak zaliczam te etki.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Nie wiem skąd autor strony wziął te info ale wg mnie to zwykła strona jakiegoś kolekcjonera któremu też zdaża się robić błędy
Pozatym na stronie będącej w istocie sklepem z etami lepiej sprzeda się eta z egzotycznego Puerto Rico niż z popularnej Irlandii. Dog's Head to stara założona w 1883 roku londyńska firma zajmująca się konfekcją i eksportem wielu ówczesnych marek alkoholi w tym Guinnessa. Specjalizowali się w wysyłce produktów w najbardziej egzotyczne części świata. Wydaje mi się iż ostatecznie wizerunek bulldoga zniknął z etykiet Gieńka w latach 60 lub 70ych.
Tak nawiasem pisząc Guinness korzystał z bardzo ciekawych rozlewni z ktorych chyba większość nawiązywała nazwami lub znakami nie wiedzieć czemu do zwierząt np Głowa Dzika (Boar's Head Bottling) , Wilk (Wolf Bottling), Kot (Cat Bottling) czy Byk (Bull Bottling).
Troszkę he he he się rozpisałem ale irlandzki Gieniek to akurat mój kolekcjonerski konik choć oczywiście nie twierdzę że jestem nieomylny
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
A co konkretnie sądzisz po zacytowanym napisie ?
Przecież to najzwyklejsze tłumaczenie na hiszpański mniejwięcej : "piwo Guinness (znak towarowy) Psia Głowa" . Co w tym dziwnego że na tak kosmopolitycznej i eksportowanej w różne strony świata marce piwa pojawia się tekst po hiszpańsku ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leszektrebacz
I raczej na rynek azjatycki też były by inne???
Sorry ale tutaj to nie kumam już w ogóle czy pytasz (znaki zapytania) czy oznajmiasz (konstrukcja zdania)
Comment