Pierwszą z nich mam w zbiorze jako piwną i wg mnie mogą to być lata 1950e. Cerveja Preta po lewej znaczy piwo ciemne.
Drugiej nie mam ale to mineralka. Agua de Mesa czyli woda stołowa. Do tego pasująca do wody niebieska kolorystyka i jakiś tekst o analizie laboratoryjnej. O ile dobrze widzę eta wydana w 1958 roku na 50-lecie czegoś tam.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
"33" Export to piwo warzone na licencji Heinekena we Francji, Wietnamie i Maroku. Ja podkładkę w tym piwem mam zaliczoną do Francji. Z drugiej jednak strony kod paskowy (84) sugeruje jako kraj produkcji Hiszpanię...
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment