Wygląda faktycznie dziwnie ale raczej orginał. Być może jedna z pierwszych et wydanych przez ten browar więc taka deko undergroundowa. O ile kojarze jest na pożądnym jakby kredowym papierze a takiego nie używa się przy kserowaniu.
Chyba sam mam taką samą w zbiorze ale nie chce mi sie teraz sprawdzać a często mylą mi się etki które widziałem u kogoś z tymi które sam posiadam.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Po czym wnioskujesz że Kaliber to Egipt ? Są tam jakieś opisy na to wskazujące ?
Na skanie nie da się odczytać.
Kaliber to marka irlandzkiego piwa b/a. Wiem że warzona była również licencyjnie w UK , z Egiptem się nie spotkałem ale może potwierdza to jakiś napis na dole.
Podobnie sprawa wygląda z Birelem. To szwajcarska marka b/a eksportowana między innymi na Bliski Wschód ale i tutaj może również tajemnica tkwi w nieczytelnych opisach na ecie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
potwierdzam wcześniejsze stwierdzenia najprawdopodobniej będą to Egipty (nieczytelny skan ale układ napisów raczej się zgadza z tym co mam w zbiorze)) dodatkowo phiroz Egipt, Gold Polinezja Francuska
Po czym wnioskujesz że Kaliber to Egipt ? Są tam jakieś opisy na to wskazujące ?
Na skanie nie da się odczytać.
Kaliber to marka irlandzkiego piwa b/a. Wiem że warzona była również licencyjnie w UK , z Egiptem się nie spotkałem ale może potwierdza to jakiś napis na dole.
Podobnie sprawa wygląda z Birelem. To szwajcarska marka b/a eksportowana między innymi na Bliski Wschód ale i tutaj może również tajemnica tkwi w nieczytelnych opisach na ecie.
Wieczorem poślę Wam dokładniejsze skany tych dwóch etykiet. Dzięki za pomoc.
Comment