Witam. Ostatnio odnalazłem na babcinym strychu bardzo ciekawy kufelek do piwa. Nie potrafię powiedzieć z jakiego okresu pochodzi i gdzie został wyprodukowany - nie znam się na sygnaturach i trudno mi go zidentyfikować. Może ktoś zna temat i mógłby mi pomóc ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
identyfikacja kufla !
Collapse
X
-
Kufelek jest niemiecki, z Turyngii...
.. wykonany przez fabryke porcelany braci Voigt w Sitzendorf (na zachod od Saalfeld) :
Glownym akcjonariuszem w poczatkach ubieglego wieku byl Albert Schoenau, stad tez ten inicjal.
Twoj kufel zapewne pochodzi sprzed wojny (watpie, czy ktokolwiek odwiedzal "Enerdowo" w czasach stalinowskich) - znak ten byl uzywany w latach 1902-1954:
Porcelain Marks & More - your one-stop resource for German and related porcelain marks and manufacturer history.
Pozdrowienia
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem i od razu chciał bym prosić o identyfikacje i wycene kufla. Z góry dziękuję...
-
-
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Bardzo proszę Kolegów o państwo i browar. ...
-
-
-
Proszę o identyfikacje tego kufla z jakiego kraju , może rok i ewentualnie ile jest wart...
-
2017-04-03, 17:29 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment