Algieria

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gulik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.01
    • 93

Algieria

Witam, nie znajduju, z jakiego browaru jest pivo Syal i Nouas.
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Znalazłem to:

Wynika z tego, że piwo warzone jest w hotelu El Jazir (St. George) Hotel w mieście Algier.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
      Znalazłem to:

Wynika z tego, że piwo warzone jest w hotelu El Jazir (St. George) Hotel w mieście Algier.
      Sprzedawane między innymi w hotelu, a browar to Brasserie et Glacieres d'Algerie
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6057

Raczej jedyne sprzedawane tam piwo (tu moje zdziwienie że nie ma tam żadnej światowej masówy ? )

Ups ... już się Marco Polo BrowarBizu czyli Becik wbił z wyjaśnieniem zagadki w czasie gdy pisałem ten post .
        Last edited by Cooper; 2010-10-19, 19:32.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
          Raczej jedyne sprzedawane tam piwo (tu moje zdziwienie że nie ma tam żadnej światowej masówy ? )
          Nie jedyne, mają naprawdę sporo marek.
          Jest tam SAB Miller i Heineken.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• gulik
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.01
            • 93

Dziekuju wszystko, ale mysle, co to browar z miasta Oran. Tak powiedal moj kollega, ktery rozumie arabski jezyk. Logo z etykiety te same, co i z innych oranskich etykiet, ale dlugi czas 4 browary algierski byli w sklade koncernu dzierzawniego.

Comment

• pebejot
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2010.01
              • 1566

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
              Znalazłem to:

Ma ktoś jakieś aktualne info na ten temat ?
              Wybieram się w lutym.

Comment

• manslow
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.12
                • 237

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
                Ma ktoś jakieś aktualne info na ten temat ?
                Wybieram się w lutym.
                Jeżeli jedziesz na wyprawę z biurem to mogą być kłopoty ze zdobyciem czegokolwiek.Czytałem kiedyś (nie mogę odnaleźć linka), że bardzo ciężko a piwo było tylko w jednym miejscu. Dla mnie przywiózł kumpel Bavaroise Pils Chbaita Mokhtar Algieria. Z doświadczenia wiem, że najlepszą opcją jest wziąć taxi, zawiezie i przywiezie ale trzeba się upewnić, że wie dokąd jechać. Tak robiłem w Tunezji i Maroko.Sklepy z alko są na zapleczach, schowane coby Allah nie widział.
                Pozdrawiam Marian
                Może byś jakieś inne przywiózł na wymianę, ja jadę Wenezuela-Panama-Kolumbia w lutym 2015

Comment

• pebejot
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2010.01
                  • 1566

Nie, jadę prywatnie bez biura.

Chodziło mi o jakieś bliższe informacje odnośnie tego browaru w hotelu. To jest jakiś mikrobrowar, czy restauracyjny, czy piwo tylko w butelkach ?
                  Jeśli coś mi się uda zdobyć to wezmę.

Comment

• gulik
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.01
                    • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
                    informacje odnośnie tego browaru w hotelu.
                    No nie ma tam browaru . To tylko obraz piwa, który jest sprzedawany w hotelu. Marka Nouas od dawna wiadoma w Algierii . Browary można obejrzeć pod adresem:
                    Gulikbeer - Систематизированный каталог пивных этикеток

Comment

• gulik
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2006.01
                      • 93

Panstwo pisze pro wirus. Ale z Ukrajiny nie widzi go. I wyszukiwarka Google nie widzi

Comment

• pebejot
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2010.01
                        • 1566

Ale jak rozumiem, to piwo w hotelu jest sprzedawane tylko w butelkach ?

Comment

Przetwarzanie...
                        X