taka jak na fotografii,można coś o niej więcej ? np. z jakiego okresu pochodzi
porcelanka litewska (?)
Collapse
X
-
To zdecydowanie browarowa porcelanka z browaru B. Sakovo Prienu Alaus Bravoras z Prienai. Jest znana podstawka sprzed 1940 roku z identycznym logo. Litewskojęzyczna.
Porcelanka prawdopodobnie jest z lat 1940-1944.Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2010-10-25, 19:40.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
Related Topics
Collapse
-
Po raz kolejny prośba o potwierdzenie lub uzupełnienie informacji na temat browaru z Górnego Śląska - dokładnie chodzi o Browar Sauera z Zabrza. Posiadam butelkę z tego browaru - na szkle napis "Bürgerliches Brauhaus J. Kotzyba Hindenburg O/S". Butelka z zielonego szkła zamykana kabłąkiem...
-
Channel: Historia
-
-
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich
) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Może ktoś z forumowiczów potrafi powiązać te butelkę z konkretnym browarem.
Butelka bez sygnatury producenta, zamykana porcelanką, na boku napis: O.SCHORR WEISSWASSER...-
Channel: Identyfikacja
-
-
Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...-
Channel: Niemcy
2025-01-04, 01:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment