Argus puszkowy ostro zalewa Lidle w Polsce i być może za granicą też. Na pewno piwny ale z opisów na puszce ciężko wywnioskować nawet kraj produkcji. Opisy są wyłącznie po polsku a nie w kilku językach więc może jednak jakiś polski producent. Wersji butelkowej nie kojarze.
Rzymski legionista to chyba logo jakiegoś wschodnioniemieckiego browaru. Coś go kojarze z czasów gdy zbierałem kapsle zagraniczne ale nie upieram się.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Argus puszkowy ostro zalewa Lidle w Polsce i być może za granicą też. Na pewno piwny ale z opisów na puszce ciężko wywnioskować nawet kraj produkcji. Opisy są wyłącznie po polsku a nie w kilku językach więc może jednak jakiś polski producent. Wersji butelkowej nie kojarze.
Rzymski legionista to chyba logo jakiegoś wschodnioniemieckiego browaru. Coś go kojarze z czasów gdy zbierałem kapsle zagraniczne ale nie upieram się.
Czeski ARGUS jest robiony w Protivinie, ale ma zupełni inne etykiety i kolorystykę, niż ten kapsel. Za to podobieństwo jest do puszek z tej stronki http://gryzli.piweczko.org/piwa/alf/a, a konkretnie do niemieckich ARGUSÓW.
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Wiele już lat temu udzielałem się tutaj, ponieważ wraz z synem zbieraliśmy aktywnie kapsle. Trwało to kilka lat, ale od kilku lat syn się już nie interesuje i mój zapał też się zmniejszył. Całość kolekcji liczy 9 segregatorów...
Comment