identyfikacja etykiet
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziMoże ślad na Nową Sól ?
Dlatego potrzebuje 100% wskazania
Comment
-
-
Nowa SólGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
TychyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziPrimusy wg mnie to "wino".
Wszystkie trzy PRIMUSY to ety od piwa!. Wstawie zaraz powiekszone zdjęcia.
Comment
-
-
Te "piwa" o mocy 12 volt lane w butelki od alpag oraz mające ety typowe dla tanich win niż piw to jakaś efemeryda z lat 90, świadek czasów. Oprócz tych pokazanych "piwa" takie produkował również chociażby browar w Okuniewie który oprócz owych pseudo-piw produkował również typowe alpagi. Z lenistwa nie chce mi się patrzeć do zbioru ale chyba również browar w Podolu miał podobne "alpa-piwo" opatrzone etykietą nie odbiegającą od winnego nurtu czyli z laską topless.
Mimo że wspomniane wcześniej etykietki z Okuniewa i Podola trzymam w zbiorze jako etykiety piwne jestem baaardzo sceptyczny czy powinno się je liczyć jako piwne (podobnie jak te o których ID jest prośba). Wydaje mi się iż taki mały napisik "piwo" mógł być tylko jakimś wybiegiem prawnym w celu zapłacenia jakiejś niższej akcyzy przez producenta a ów płyn był najzwyklejszą alpagą. Zrobienie piwa o mocy 12 procent to raczej bardziej skomplikowana technologia a przynajmniej tak mi się wydaje. Dowodem jest bardzo nikła ilośc browarów na świecie która warzy takie piwa.
Reasumując nie są to raczej ety na piwo. Wiem że pytanie było o identyfikację jednak podciągnięcie ich pod jakikolwiek browar (np najbliższy odległościowo od wytwórni) może być nietrafne. Nie jestem pewien czy w jednym z największych ilościowo zbiorze w Polsce nie widziałem ich przypożądkowanych do browaru w Warce. Bardzo też możliwe iż ich producentem "od A do Z" są wymienione adresowo na etykietach wytwórnie win. I tutaj mały szkopuł dla kolekcjonerów...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment