Podczas ostatnich porządków znalazłem poniższe etykiety Kasztelana ze stemplami rozlewni, jednak nie znalazłem ich w dziale Kolekcjonerstwo. Chciałbym dowiedzieć się czy są one katalogowane?
Identyfikacja etykiet Kasztelana ze stemplami rozlewni
Collapse
X
-
Większość kolekcjonerów traktuje taki wzór ze stemplem jako "gołą" etykietę. Inną odmianę wyróżniamy tylko wówczas, kiedy na etykiecie (ze stemplem) są jakieś znaczące różnice w stosunku do pozostałych odmian danego wzoru etykiety.
Ale niektórzy też liczą takie etykiety ze stemplami jako nowa odmianę - każdy sam kreuje swój zbiór.
Na browar.biz w kolekcjonerstwie nie wyróżniamy takich etykiet.
Related Topics
Collapse
-
Na sprzedaż (ewentualnie wymianę za inne birofilia do ustalenia) kolekcja puszek z browarów na Mazowszu (za wyjątkiem Warszawy którą z sentymentu sobie pozostawię)
Dobrej jakości foty są tutaj:
Jabłonowo - 36 sztuk,
Konstancin - 1 sztuka (rzadka pozycja, jedyna wydana przez ten...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
witam, jestem nowym użytkownikiem
potrzebuję projekt rozlewni piwa (18 tyś but./ h )- butelki jednorazowe.
pytanie brzmi czy ktoś posiada takowy projekt lub podobny i mógłby udostępnić ?
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam-
Channel: Piwo - ogólne
2018-01-27, 10:46 -
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...-
Channel: Niemcy
-
-
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
- Loading...
- Koniec listy.
Comment