Waldenburg in Schlesien - Wałbrzych na śląsku
Poszperaj w archiwach miejskich kto posiadal inicjaly S.L.E. (moze skrot od nazwy?)
Moze na tej stronie ktos pomoze: http://wroclaw.hydral.com.pl/test.ph...tart=8&tend=16
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
Proszę propozycje z ceną
Pozdrawiam z Giszowca...
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
Poszukuje porcelanek/butelek z Stettin. Wymienie sie za inne porcelanki lub odkupie. Czego szukam z porcelanek miedzy innymi:
H. Zimermmann Gotzlow/Bolinken
K. Sydow
Franz Theel Stolzenhagen
H. Wegener
F. Wegner
Dr. C.L. Weitze
B. Schulz Zullchow ...
Comment