Teraz robimy sobie jaja, ale tak już na poważnie - też miałem problem z tymi etykietami i w ogóle z tym browarem. Raz pisali Victoria Sieradz, raz Męcka Wola nad Niwką, a na jeszcze innej Victoria/Mięcka Wola. Ale jakoś doszedłem do tego co jest co
Browar Sieradz vel Męcka Wola nad Niwką
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Tak to jest z tymi etykietamiJak przysyłają mi etykiety z Żywca to nie wiem która Tatra jest skąd Z Leżajska czy Cieszyna. A co do Męckiej Woli to trzeba by było spytać się kogoś z browaru gdzie tak naprawdę mieści się ten zakład.Comment
-
mecka wola
prima napisał(a)
W 1994 roku zaistnieli krótko na lokalnym rynku. Obecnie piwa firmowanego przez opisywany browar się w okolicy nie dostanie. Na FORUM /piwo konkretnie też brak recenzji. Możliwe ,że:
- moc produkcyjna nie jest w pełni wykorzystana
- warzą innym browarom i nie sprzedają nic (lub prawie nic) pod własna marką.
Ostatni ich produkt to Koneser Mocny.
Etykiet browaru nabrałem podczas wystawy przemysłowej, która miała miejsce w Sieradzu parę lat temu /w budynku d. Urzędu Wojewózkiego/. Zobaczę co mam i skannę parę.
Czy masz jakies informacje o dawnym browarze w Sieradzu, tam gdzie teraz jest przetwórnia win?
z sieradzkim pozdowieniem
Przemek z Drząznej /Z Warszawy/Comment
-
prima napisal/a
.Na FORUM /piwo konkretnie też brak recenzji. Możliwe ,że:
Comment
-
Lista piw: pozycje 286 i 287 pod nazwą TymianekComment
-
Marusia napisal/a
A nieprawda! Sama zamieszczałam recenzję z dość podłego ichniejszego produktu Zaraz poszukam!Comment
-
Re: mecka wola
vonprzemas napisal/a
Fajnie, że piszecie o Sieradzu. Chociaż jestem z Warszawy, to stałem się prawie sieradzakiem z gm. Wróblew.
Etykiet browaru nabrałem podczas wystawy przemysłowej, która miała miejsce w Sieradzu parę lat temu /w budynku d. Urzędu Wojewózkiego/. Zobaczę co mam i skannę parę.
Czy masz jakies informacje o dawnym browarze w Sieradzu, tam gdzie teraz jest przetwórnia win?
z sieradzkim pozdowieniem
Przemek z Drząznej /Z Warszawy/
To w ogóle jest dosyć śmieszna historia:
- przed wojną był sobie browar Danielewicza
- po wojnie upaństwowiony i zamieniony w wytwórnię wina owocowego
- winiarnia rozszerzyła profil produkcji na ogórki, powidła itp i w tym celu zagospodarowała tereny we wsi Męcka Wola
- na poczatku lat 90 tych oddział zakładu w Męckiej Woli został sprzedany
- i powstał tam ( omawiany właśnie) browar.Comment
-
prima napisal/a
Święta prawda , sam w którymś temacie zabierałem głos. Jednak generalnie piwa z Męckiej Woli nie są omawiane. Jeśli któryś z Forumowiczów widział ostatnio piwo z Męckiej Woli to proszę meldować! Każdy normalny browar stara się na etykietach ( lub kontrach) podawać swój : adres , telefon a w omawianym przypadku mamy tajne/poufne. Etykiety można dostać w browarze , jeśli się poprosi i jest akurat " odpowiedzialna osoba" , niestety dzielą po kilka sztuk - ja mam raptem 7 sztComment
-
Browar Męcka Wola czyli PPHU "Tymianek" warzy Konesera, Konesera Mocnego i Fulla. Więcej grzechów nie pamiętam.Comment
-
-
behemoth napisał(a)
Jezeli ktos jest zainteresowany mam dwa wzory w dosc duzej ilosci. Moge je oddac za zupelna darmoche.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment