Leniuszek z kolegi.
Na części podstawek wprost są napisane gatunki piwa jak pils, lager ,bitter; nazwy popularnych piw jak Skol, Liefmans, Jupiler, Augustijn; nazwy browarów jak Lowenbrau - więc wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, albo google. Shandy to mieszanka piwa i lemoniady. Martell to koniak, co jest wprost napisane na podstawce.
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
do sprzedania mam moją kolekcję podkładek pod piwo, zbieraną przez ostatnie 20 lat.
Posiadam podkładki z lat '90, '00 i współczesne, głownie z krajów takich jak Polska, Czechy, Węgry, Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Słowacja, Wlk. Brytania, ale też...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Comment