Koniec wafelków ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Celcik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 14

Koniec wafelków ?

Podczas niedanej wędrówki po Kromezizu z niepokojem zauważyłem, że w kilku lokalach (o których wkrótce pod pokale podkładają ceramiczne podkładki zamiast wafli. Czy spotkaliście się z podobną sytuacją?

Related Topics

Collapse

• darekd
    ? [Gwarek], Sage
    darekd
    Nie wiem gdzie oni warzą swoje piwa, to jakaś bardzo strzeżona tajemnica chyba.

Belgian DIPA,

18% ekstr.,
    7,5% alk.

Chmiele: Kohatu, Rakau i Motueka

https://browargwarek.pl/beer-type/contrasts-sage/

Aromat - głównie chmielowy...
    2025-01-14, 00:37
  • SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • Warzywo
    Nadchodzi koniec Brackiego?
    Warzywo
    Piwo warzone w Cieszynie, zniknęło z rynku warszawskiego ale nie to skłania mnie do, dla mnie, ponurej refleksji - nadchodzi koniec Brackiego z Cieszyna.
    Byłem na feriach w Ustroniu, odwiedziłem też Cieszyn i Wisłę.
    Zmiany, które zaobserwowałem to dodawanie w lokalach do nalewaka...
    2018-01-22, 12:26
  • heckler
    Czechy, Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
    heckler
    Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
    Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
    2023-06-15, 11:52
  • Javox
    Švyturys, Žalia Balta
    Javox
    Jasny lager z alko 5.0% a IBU 28.
    Puszka 568 ml.

"To piwo uwarzyliśmy specjalnie dla fanów najsłynniejszego litewskiego klubu koszykówki „Kauno Zalgiris”.
    Nazwaliśmy je „Zalia Balta” (ang. Zielono-biały) na cześć oficjalnych barw drużyny."

Piana - więcej...
    2025-01-17, 16:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...