Przekroczylem w ostatnia niedziele - wedlug ratebeer.com - granice 5.500 piw "Made in Germany". Wedlug innych kryteriow przetestowalem miedzy 5.100 i 5.900 roznych piw, ale to inna sprawa. 75% mojego zbioru to piwa niemieckie - sprawe mam tutaj ulatwiona, gdyz przebywam w Niemczech juz od dluzszego czasu. Cheers & Prost!
Niemieckie wypite piwa
Collapse
X
-
Piwo do zobaczenia w moim kwietniowym albumie na picasie.
Ale do 6000 raczej nie dociągnę.Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2015-05-17, 10:04.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
1000 nowych piw niemieckich w 8 miesięcy.
Masz czas pić inne ( nie niemieckie) piwaComment
-
Comment
-
U mnie z kolei na dzień 24 stycznia miałem wypitych 660 różnych niemieckich piw (nie licząc tych z innymi/nowymi wariantami etykiet) ze 190 browarów.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Ja aktualnie 330 piw ze 146 browarówale to nie jest moje ostatnie słowo
Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Pił ktoś Niemieckie piwo Oettinger i może coś o nim powiedzieć? Jeśli tak to które lepsze pils czy eksport?
Albo może polecić jakieś piwo w Niemczech do 10 euro za 20 sztuk?
W Polsce pijam Perłę chmielowa, Tyskie, Żywiec, Żubr, Heineken jeśli...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment