Przekroczylem w ostatnia niedziele - wedlug ratebeer.com - granice 5.500 piw "Made in Germany". Wedlug innych kryteriow przetestowalem miedzy 5.100 i 5.900 roznych piw, ale to inna sprawa. 75% mojego zbioru to piwa niemieckie - sprawe mam tutaj ulatwiona, gdyz przebywam w Niemczech juz od dluzszego czasu. Cheers & Prost!
Niemieckie wypite piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ariusz Wyświetlenie odpowiedziW tym tygodniu, wedlug ratebeer.com, przetestowalem 6.000 piwo niemieckie. Z kazdym tysiacem schody sa bardziej strome. Prost & Gesundheit!
Piwo do zobaczenia w moim kwietniowym albumie na picasie.
Ale do 6000 raczej nie dociągnę.Last edited by sibarh; 2015-05-17, 10:04.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ariusz Wyświetlenie odpowiedziW tym tygodniu, wedlug ratebeer.com, przetestowalem 6.000 piwo niemieckie. Z kazdym tysiacem schody sa bardziej strome. Prost & Gesundheit!Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ariusz Wyświetlenie odpowiedziWczoraj udalo mi przetestowac 7.000 piwo "Made in Germany". Zaryzykuje stwierdzenie: znam wiecej niz polowe piw warzonych w kraju miedzy Renem i Odra!
1000 nowych piw niemieckich w 8 miesięcy.
Masz czas pić inne ( nie niemieckie) piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedziGratulacje
1000 nowych piw niemieckich w 8 miesięcy.
Masz czas pić inne ( nie niemieckie) piwa
Comment
-
-
U mnie z kolei na dzień 24 stycznia miałem wypitych 660 różnych niemieckich piw (nie licząc tych z innymi/nowymi wariantami etykiet) ze 190 browarów.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment