Jakie odczucia po tym browarze Hendrych?To jakiś nowy jest?Bo byłem we Vrchlabi parokrotnie i nie udało mi się trafić.
Czeskie odwiedzone browary
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malybierwant Wyświetlenie odpowiedziTo jakiś nowy jest?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malybierwant Wyświetlenie odpowiedziBo byłem we Vrchlabi parokrotnie i nie udało mi się trafić.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar działa od sierpnia 2012.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malybierwant Wyświetlenie odpowiedziJakie odczucia po tym browarze Hendrych?To jakiś nowy jest?Bo byłem we Vrchlabi parokrotnie i nie udało mi się trafić.
Hendrych dostępny jest też z kranu np. we Wrocławiu na Włodkowica.
Comment
-
-
Dzięki! Niestety prawie wszystkie w ,pobliżu, już odwiedzone, muszę się zapuszczać coraz dalej. Może już od tego weekendu zacznę ,czeski sezon rowerowy, czyli zwiedzanie nowych browarków.
Spokojnie, nie musisz przyspieszać, masz sporą przewagę.
Comment
-
-
Jakże skromnie wyglądają moje osiągnięcia, zwłaszcza że moja metodologia zaliczania jest odmienna. Wcale nie chce mi się oglądać browaru od środka (gdyby była okazja, to jasne ze skorzystam), zadowolę się nawet stanięciem przed bramą i pooglądania go przez chwilę z zewnątrz. Nie zaliczam natomiast zobaczenia dachu czy komina z okien samochodu. Musi być pit-stop Oczywiście, dotyczy to dużych browarów, bo restauracyjne zaliczam, przez wypicie w nich piwa. W ten sposób mam odwiedzonych 67 browarów, głównie przygranicznych, no powiedzmy do linii autostrady D1 (na północ), czyli Praga - Jihlava - Brno i dalej Kromeriz - Zlin.
Mam nadzieję, że w tym roku przekroczę w końcu tę linię - czas odwiedzić Pilzno i Czeskie Budziejowice.
67 browarów odwiedzonych plus zaliczonych poprzez spożycie jeszcze dodatkowo 97, czyli w sumie 164. Tak wynika z pobieżnego przeglądnięcia mapy i dziennika piwnego.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-01-16, 13:41.
Comment
-
-
No bo to liczba dotycząca spożycia w domu czy knajpie, a nie tytułowego odwiedzenia.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2017-01-17, 13:32.
Comment
-
-
Mniej więcej. Na kilka z tych 97 okiem rzuciłem z okien samochodu.
Comment
-
Comment