Oto moje etykiety z wypitych piw. Jest ich mało. Kilka pozostało jeszcze niezalaminowanych. Laminuję, aby się nie zniszczyły. Nie wszystkie piwa były dobre... Moim ulubionym piwem z tej kolekcji zarówno pod względem smaku jak i etykiety jest Giszowiec
Moke etykiety laminowane
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Oto moje etykiety z wypitych piw. Jest ich mało. Kilka pozostało jeszcze niezalaminowanych. Laminuję, aby się nie zniszczyły. Nie wszystkie piwa były dobre... Moim ulubionym piwem z tej kolekcji zarówno pod względem smaku jak i etykiety jest Giszowiec
https://youtu.be/-NJXM3s9j_Q
Pomysł z filmem jak przewracasz zalaminowane etykiety bardzo "rewolucyjny". Wyłączyłem po 30 sekundach. A film trwa prawie 6 min. Myślisz że poza tobą, ktoś w całości to obejrzy.
Ale oczywiście pij piwa i zbieraj etykiety -
Sorry za literówkę.
A czy kiedykolwiek ktoś obejrzał w całości czyjąś kolekcję?
Filmik jest po to, aby nie przewijac zdjęcia po zdjęciu.
Hobby to tylko hobby.Comment
-
Ja obejrzałem. Czeka Cię jeszcze dużo pracy zanim znajdziesz swój własny, sensowny sposób na prezentację zbioru. Na razie to jeden wielki śmietnik bez systematyki, ładu, porządkuLaminowanie dodatkowo bezpowrotnie skazuje etykiety na takie a nie inne położenie. Zbiór będzie rósł i jeśli nie chcesz by był przypadkowy i chaotyczny to NAJPIERW pomyśl o sposobie ekspozycji bo potem już sam się w nim nie połapiesz i stracisz ochotę nie tylko na kręcenie filmików ale nawet na przeglądanie własnej kolekcji
Życzę Ci wszystkiego dobrego bo to mimo wszystko fajna pasja
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Robisz Jamnik jak uważasz ale wiedz że takie laminowanie (choć nie piszę tego ze stuprocentową pewnością ale "prawie na pewno" więc jeśli zrobiłeś w praktyce próbę to mnie popraw) niszczy bezpowrotnie ety.
Po prostu nawet po rozcięciu strony wzdłuż brzegu ety nie da się jej odseparować od folii/laminatu. Na szczęście akurat tutaj strata nieduża bo pokazane ety popularne. Pozatym nie ma się póżniej wpływu na ich ułożenie. Ety leżą na stronach (jak widzę często krzywo bo przesuneły się pewnie w trakcie laminowania) bez możliwości zmiany ich przełożenia (bo np pojawia się druga odmiana i warto by wzór był ułożony odmianami) lub podmiany na egzemplarz nowy lub w lepszym stanie itp.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Etykiety laminowalem, bo niszczały w książkach. Jeśli mam więcej etykiet z jednego browaru, to zbieram je razem. Laminuję co 100 sztuk, aby mieć wplyw na systematyzowanie. Robię to dla siebie i nie za bardzo obchodzi mnie wartość kolekchi itp. Jest ona czysto sentymentalna.Comment