Proponuję temat, byśmy podzielili się naszymi najlepszymi, najciekawszymi, najstarszymi piwami w kolekcjach/piwniczkach. To ja zacznę i to część mojej kolekcji
Nie chciałbym się "mądrować", bo to w sumie nie moja sprawa, ale sugerowałbym trzymanie tych piw raczej w piwnicy, w temperaturze piwnicznej, niż w domu ... Upały mogą zrobić swoje, a szkoda zmarnować takie skarby
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice
Nie chciałbym się "mądrować", bo to w sumie nie moja sprawa, ale sugerowałbym trzymanie tych piw raczej w piwnicy, w temperaturze piwnicznej, niż w domu ... Upały mogą zrobić swoje, a szkoda zmarnować takie skarby
Jeszcze co najmniej po 1 szt. znajduje się w piwnicy, ale powoli brak tam miejsca Spokojnie leżakuje tam 6 transporterów polskich portretów, BW, jest nawet Samiec Alfa i wymrażanki ze Spółdzielczego
No właśnie bo tam same nowości widzę. Zresztą pokazałeś zdjęcie kolekcji i nadal nie wiemy jakie są tam najciekawsze piwa.
Żeby nie było trollingu i offtopu coś merytorycznie od siebie. 80-letni stout Haberbuscha a z nowszych 14-letnie portery z Browaru Warszawskiego i około 15-letni z Dojlid.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
No właśnie bo tam same nowości widzę. Zresztą pokazałeś zdjęcie kolekcji i nadal nie wiemy jakie są tam najciekawsze piwa.
Żeby nie było trollingu i offtopu coś merytorycznie od siebie. 80-letni stout Haberbuscha a z nowszych 14-letnie portery z Browaru Warszawskiego i około 15-letni z Dojlid.
Ja buduje kolekcję od niedawna, więc najstarszy u mnie Porter Perla ma dw do 23.11.2016 Ciechan Porter do 30.01.2017, reszta podobnie (portery ogólnodostępne kupowałem po 5 szt., jedna do wypicia na świeżo, druga na styk terminu a 3 szt do transportera w piwniczce).
Cooper, zazdroszczę egzemplarzy
Fajna kolekcja, ja już swoje najstarsze portery wypiłem w tym roku jak obchodziłem 40 urodziny do SETKI !!!, ale coś zostało Dojlidy , Łódz-2002, jakieś stare Żywce , Broki , Jędrzejów, chyba pierwszy z Piotrkowa, przy okazji zrobię foto i dodam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel
Fajna kolekcja, ja już swoje najstarsze portery wypiłem w tym roku jak obchodziłem 40 urodziny do SETKI !!!, ale coś zostało Dojlidy , Łódz-2002, jakieś stare Żywce , Broki , Jędrzejów, chyba pierwszy z Piotrkowa, przy okazji zrobię foto i dodam
Zazdroszczę Wam takich egzemplarzy Moje najstarsze powoli będą dobijać do 2 lat po terminie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel
Hmmm.... no to ładnie bo wynika że już osuszyłeś warszawskiego portera tego w butelce euro z czarno-czerwoną etką Wydawało mi się że miałeś taki.
Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
Pierwsze piwa uwarzyliśmy w 2017 roku. Działaliśmy w formule kontraktowej: piwa warzyliśmy według naszych receptur w zaprzyjaźnionych browarach.
Od połowy 2022 roku warzymy u siebie, w Rumianku, blisko Poznania.
AIPA z ekstraktem 14.0*, alko 6.0%
Chmiele: Centennial, Citra,...
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Comment