[QUOTE=abernacka](...)Tak naprawdę interesuje mnie tylko jeden (na tą chwilę) ręcznik z ebay'a. Mam nadzieję, że kolega MWA opuści troszeczkę cenę
(...)[QUOTE]
Chciałbym serdecznie podziękować koledze MWA za wspaniały prezent (ręcznik John Smith's) jaki mi sprawił. Adamie twoje zdrowie Masz u mnie bardzo duże piwo!!
Chciałbym serdecznie podziękować koledze MWA za wspaniały prezent (ręcznik John Smith's) jaki mi sprawił. Adamie twoje zdrowie Masz u mnie bardzo duże piwo!![/QUOTE]
A jednak czasami warto poświęcić trochę czasu na mailing
Zdrowie kolekcjonerów.
Dzisiaj w mojej skromnej kolekcji pojawił się przepiękny żółty ręczniczek z haftowanym napisem "Norlland Guld" z browaru Spendrups ze Szwecji. Obecnie posiadam ręczniki już z 12 krajów (ciągle mało ).
Ps. W Szwecji ręczniki barmańskie to BARHANNDUK.
Powolutku moja kolekcja sie rozrasta tym razem doszły mi dwa ręczniczki ze Szwecji (Abro) i Finlandii (Lapin Kulta). Oto i one. Może mało wyraźne ale ukazują piękno ich w pełnej krasie
Wczoraj dzięki wymianie kolekcjonerskiej z kolegą Grzegorzem J Bie pozyskałem do swojej kolekcji ręczniczek z Browaru "Joseph'a Holt'a" z Manchesteru. Twoje zdrowie
Wielką niespodziankę zrobił mi dzisiaj browar Charles Wells z Anglii. Ta niespodzianką okazał się czerwony elegancki ręcznik "Bombardier English - Premium Beer" a do tego dwa rodzaje wafli. Wielkie dzięki!!
Po dziewięciu dniach długiego oczekiwania dotarła do mnie paczka od kolegi Pickok'a która jest świadectwem udanej transakcji przeprowadzonej z k.Pickockiem. W przesyłce od niego znalazły się trzy ręczniki z Anglii a dokładnie z browaru Whitbread z Bedford, jeden ze Szkocji z browaru Scottish & Newcastle Breweries od piwa "Wm. Youngers -Tartan" oraz wg. mnie największa perełka wśród nich ręcznik [poniżej zamieszczam fotkę (autorstawa Pickok'a)tego ręcznika] z browaru "Newton and Ridley" (czy ktoś może wie, z jakiego kraju?(anglia?), miasta? pochodzi ten ręcznik).
Dzisiaj dzięki wielkiej uprzejmości browaru "Greene King" z Abingdon z Anglii otrzymałem śliczny zielony ręcznik barmański. Ręcznik ten pochodzi pod piwa "Ruddles Ales".
Ps. W kopercie znalazłem także kilka rodzajów wafli. Panowie wielkie dzięki
Ps. Fotki moich reczników już wkrótce sie pojawią w tym temacie
W ostatni piątek już podczas trwania giełdy otrzymałem wiadomość od mojej Ani, że otrzymałem z belgijskiego "Brouwerij Van Honsebrouck" piękny żółto czarny ręcznik od lambika "St. Louis". Wielkie dzięki
Ps. Oczywiście także na giełdzie Żywieckiej pozyskałem kilka nowych ręczników do swojej kolekcji. Z Irlandii:
-Murphy's Irish Red
oraz z Anglii:
-Black Sheep Brewery
-Stowford Press "Traditional Draught" Cider
-Batemans Good Honest Ales
-Timothy Taylor Championship Beers
-McEwan's India Pale Ale "Born and Brewed in Scotland"
Dzisiaj dzięki wymianie przeprowadzonej z pewnym Anglikiem doszło mi kolejne państwo w mojej kolekcji (aktualnie jest 14). Jest nim ręcznik z TUI Brewery z Nowej Zelandii. Plus dwa ręczniki z nieczynnych mini browarów angielskich Morland z Oxfordu oraz Ward's z Sheffield. Kolejny dzień mile zakończony
Comment