na www.ebay.com widziałem dość sporo takich ręczników
Ręczniki barmańskie abernackiej
Collapse
X
-
Dzisiaj dzięki wielkiej uprzejmości kolegi Doodecka otrzymałem zielony ręcznik z napisem "Bitte ein Bit" pochodzący z Bitburger Brauerei z Niemiec. Wielkie dzięki
Ps. Fotki pojawią się wkrótce
Ps. Panie Marianie takich informacji nie musisz zamieszczać, ponieważ doskonale są mi znane.
Comment
-
-
Po dwóch tygodniach całkowitej posuchy pojawiły się (dzięki wymianie z kolekcjonerem z Anglii) w mojej kolekcji cztery ciekawe i piękne ręczniki barmańskie.
Dla zainteresowanych podam, że ręcznik Pripps pochodzi z Szwecji, ręczniki D.B i Rheineck pochodzą z Nowej Zelandii a Lion Red z Australii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieA masz jakies ręczniki browarów z Monachium?
Oczywiście że mam
Lowenbrau, Tucher'a oraz Weihenstephan'a
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaOczywiście że mam
Lowenbrau, Tucher'a oraz Weihenstephan'a
A możesz go pokazaćLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Ręcznik Lowenbrau możesz zobaczyć m.in. tutaj: http://www.browar.biz/galeria.php?id=4155
Ps. Wydawało mi się, że reczniki Tucher oraz Weihenstephan pochodzą z Bawarii.
Ps II. A masz może jakis ręcznik na zbyciu lub na wymianę (mogę ci zaoferować właśnie ręcznik Lowenbrau)?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaRęcznik Lowenbrau możesz zobaczyć m.in. tutaj: http://www.browar.biz/galeria.php?id=4155
Ps. Wydawało mi się, że reczniki Tucher oraz Weihenstephan pochodzą z Bawarii.
Ps II. A masz może jakis ręcznik na zbyciu lub na wymianę (mogę ci zaoferować właśnie ręcznik Lowenbrau)?
Chciałem tylko zobaczyć jakie ręczniczki posiadają browary monachijskie, bo dla mnie piwny swiat ogranicza się do tego jednego MiastaLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieMożesz być spokojny, że jak tylko wpadnie mi w łapy jakiś ręcznik to trafi do Ciebie. Ja na 100% ręczników nie będę zbiarał
(...)
Bardzo ci dziękuję za te słowa.
Od dłuższego czasu usilnie poszukuję ręcznika od Pulanera (wiem, że takowy istnieje). Niestety na razie bez rezultatu, A więc moi drodzy jak tylko wpadanie wam takie cudeńko proszę natychmiast mnie o tym fakcie poinformować. Napewno się dogadamy
Comment
-
-
Jak już wspominałem w odpowiednim temacie dla mnie giełda w Człuchowie była bardzo owocna. A oto rezultaty tej giełdy. Serdecznie podziękowania należą się tutaj k.Ahumbie i k. Xtom71 bez nich nie miałbym tych wspaniałych ręczników. Panowie bardzo dziękuje
Ps. Może wydawać się komuś, że to są kolejne bez wartościowe szmatki ale niekochani pozory mylą. Ręcznik 10,5 który znajduje się w centralnej części fotki to prawdziwa perła , Wydawało mi się, że browar w poznaniu wydał tylko jeden rodzaj ręcznika 10,5 a tu proszę, jaka niespodzianka. Reszty ręczników chyba nie prezentować muszę:
-Oranjeboom -ręcznik pochodzi z zamkniętego holenderskiego browaru w Bredzie.
-Heineken -ręcznik z Holandii
-Fullers -ręcznik z Londynu (Wielkiej Brytanii)
-Boddington - ręcznik pochodzi z Boddington's Brewery z Manchesteru w Wielkiej Brytanii
Comment
-
-
A czy mógłbyś na bieżąco informować ile już masz tych szmatek? Już nie wymagam abyś po kazdym "zdobycznym" poście pisał nam o stanie liczbowym zbioru. Ale tak każdą kolejną piątkę mógłbyś odnotowywać. Po prostu chcemy się cieszyć razem z Tobą. I zgadywać, kiedy będziesz potrzebował większą bieliźniarkę.
Comment
-
-
Abernacka, ja nie uwazam Twojej kolekcji za bezwartościową - wręcz przeciwnie - przeciez to jest bardzo praktyczne hobby, zawsze takim ręczniczkiem mozna się wytrzeć, a jak Ci się znudzi zbieranie, to można z nich będzie uszyć parę kompletów pościeli, obrusy, kapy na łóżko, zasłony - odzieży raczej nie proponuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarekA czy mógłbyś na bieżąco informować ile już masz tych szmatek? Już nie wymagam abyś po kazdym "zdobycznym" poście pisał nam o stanie liczbowym zbioru. Ale tak każdą kolejną piątkę mógłbyś odnotowywać. Po prostu chcemy się cieszyć razem z Tobą. I zgadywać, kiedy będziesz potrzebował większą bieliźniarkę.
Ps. We wrześniu specjalnie dla mojej kolekcji kupuję szafę (docelowo będzie mogło się tam zmieścić około 500 sztuk
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaWe wrześniu specjalnie dla mojej kolekcji kupuję szafę (docelowo będzie mogło się tam zmieścić około 500 sztuk
Comment
-
Comment