Ja proponuję zrobić ogólnoforumową zbiórkę na wykup zbioru w całości by nie został przez nikogo rozbity i zdeponowanie go np. u Adminiscencji jeżeli ART z Gochą się zgodzą. Stanowiłby dobro całego browar.bizu. W przyszłości można by przekazać zbiór do jakiegoś muzeum lub coś w tym stylu.
Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2007-03-20, 13:52.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Ja proponuję zrobić ogólnoforumową zbiórkę na wykup zbioru w całości by nie został przez nikogo rozbity i zdeponowanie go np. u Adminiscencji jeżeli ART z Gochą się zgodzą. Stanowiłby dobro całego browar.bizu. W przyszłości można by przekazać zbiór do jakiegoś muzeum lub coś w tym stylu.
A ile to to warte jest, bom ja kompletnie zielon.
Choć czuję, że sporooo
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Stawiam na coś koło 2 - 3 tys. zł ale też jestem zielony w temacie etykiet.
za tyle to można kupic ze 3 lepsze przedwojny ze zbioru Sopisty
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Odpowiadając na liczne pytania informuję, że nikt mi się na stronę nie włamał. Niedzielny komunikat jest prawdziwy. Nie oznacza to jednak, że strona zniknie. W przyszłości stanie się czymś zbliżonym do katalogu gdyż znajdą się na niej etykiety z innych kolekcji, których ja nie miałem. Będą to etykiety okresu powojennego. Przedwojenne znajdują się na stonie Janusza Skrzyniarza i nie ma sensu tego dublować. Domowe nadal zbieram i przy tej okazji kolejny apel o więcej. Jednocześnie informuję, że te które ostatnio otrzymałem pojawią się na stronie w przyszłym tygodniu.
Dzięki bardzo serdeczne, myślę, że skorzystam bardzo z tych wiadomości do uporządkowania mojego skromnego jeszcze zbioru
Jestem pod wrażeniem, czegoś takiego szukałem. Naprawdę, wyrazy najwyższego uznania za wspaniałą stronę - katalog. Czeka mnie teraz wiele wieczorów na poznawanie, poszukiwanie i identyfikację, a także, dzięki tej stronie wiem już, czego szukam do mojej kolekcji. Cóż, chyba na zbiór generalny polskich browarów mnie nie stać, ale mam wreszcie koncepcję tego, co chciałbym zebrać i osiągnąć. Dzięki Ci, Sopisto.
Z wątku rozumiem, że większość z was wie dlaczego Sopista chce się posunąć do tak tragicznego czynu jakim jest sprzedaż swojej z mozołem gromadzonej kolekcji?
Czy może mnie ktoś oświecić co jest tego przyczyną, bo przychodzą mi różne smutne teorie do głowy.
Comment