Dziś w mojej skromnej kolekcji wafli bawarskich ilość browarów przekroczyła 400, przy ogólnej liczbie 1145 sztuk.
Grzecha zbierackie wyznania
Collapse
X
-
W nawiązaniu do tematu o polaryzacji zbiorów - http://www.browar.biz/forum/showthre...cja#post747917.
Powoli idzie mi ta zabawa. Początkowe działania mające na celu wyodrębnienie poszczególnych kolekcji nie zajeły mi wiele czasu. Teraz zabieram się za opracowywanie zbiorów. Zaczynam od "małych" tematów. Rozprawiłem się ze świętymi. Mam 69 etykiet z wizerunkami świętych, których jest odpowiednio mniejsza ilość - 32. Wizerunków Gambrinusa, zaś mam 54. Oczywiście, mam na myśli różne wizerunki. Trwa opracowywanie etykiet z obiektami architektonicznymi...
Comment
-
-
Polaryzuję etykiety.
Bawaria to jeden z działów, choć ze względu na różnorodność tematów spotykanych na tamtejszych etykietach, jest ona rozproszona po innych działach. Zbieram cały świat.
Ale, obawiam się, że nie skończę.
Opracowywanie jest dość skomplikowane, bowiem, np. pewna etykieta jest z Bawarii, z piwa bożonarodzeniowego, widnieje na niej kościół i koń (ciągnie sobie coś tam..). I musze ją wprowadzić do 4 działów. A dodatkowo, staram się rozpracować obrazek - co (kogo) on przedstawia, jak to jest związane z historią, lokalną tradycją.
Jest pewien plus tego systemu - nie wiem ile mam tych etykiet.
Comment
-
Comment