Gostek w większości przypadków podaje land, choć sam zakwalifikowałem jeszcze inne browary do Bawarii. Co do kodów polecam stronę - www.postleitzahl.org. Można podać nazwę miasta lub numer kodu.
Nie trzymaj jej na deser, bo to chyba najlepsza strona podstawkowa dotycząca Bawarii, facet zaczął zbierać podstawki kiedy większość zamknietych obecnie browarów jeszcze działała Dla mnie jest to podstawkowa biblia.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Obchodziłem ostatnio dwa skromne jubileusze. Przekroczyłem 11 000 etykiet, a także 300 browarów bawarskich, z których mam wafle. Jeszcze sporo przede mną.
Ostatnio nie mam czasu na zbieranie i w interesie ruch niewielki. Trzeba się jakoś dowartosciowywać, więc pochwalę się siedemsetnym waflem (zdobytym zresztą przypadkiem) z Bawarii.
Moje gratulki. Mnie idzie jak po grudzie. Zdobycie wafla z sygnaturką któregoś z Herbów graniczy z cudem
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Wygrałem czekam teraz na przesyłkę. Te trzy podstawki bez sygnatury Herba z tej aukcji są do wzięcia, jeśli któraś Cię interesuje ...
Comment