Wsród Monachijskich birofiliów moje zainteresowanie coraz większe zaiteresowanie budzą produkty dwóch firm zajmujących się ich produkcją. Są to firmy Franz Herb i Vitus Herb. Spod ich rąk wychidziły podstawki, kufle, emaliowane szyldy , szkło(?) Oba te zakłady sygnowały do pewnego czasu swoje produkty, dlatego możliwa jest ich identyfikacja. Na mojej stronie znajdują się przykłady podstawek, w internecie znalazłem też kilka szyldów i ze dwa kufelki. Firma o nazwie Franz Herb funkcjonuje po dziś dzień. http://www.franzherb.de
I tu moja prosba do Was, jeśli ktoś z Was posiadałby w swoich zbiorach produkty tych firm byłbym wdzięczny za podesłanie ich zdjęć/skanów. Chciałbym bowiem wiedzieć jakie wzory wyszły w świat od tych producentów. Oczywiście jesliby ktoś posiadał do sprzedania tego typu birofilia proszę o kontakt.
Z góry dziękuję za pomoc
Obrazki najlepiej wklejac do tego wątku, coby i inni mogli nacieszyć nimi swoje oczy.
I tu moja prosba do Was, jeśli ktoś z Was posiadałby w swoich zbiorach produkty tych firm byłbym wdzięczny za podesłanie ich zdjęć/skanów. Chciałbym bowiem wiedzieć jakie wzory wyszły w świat od tych producentów. Oczywiście jesliby ktoś posiadał do sprzedania tego typu birofilia proszę o kontakt.
Z góry dziękuję za pomoc
Obrazki najlepiej wklejac do tego wątku, coby i inni mogli nacieszyć nimi swoje oczy.
Comment