Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
Następne kiepskie. Smak podobny do Zagorki ale dopiero po kilku min po wygazowaniu (szybkim). Siki ale dopiłem do dna. 10,5% zawartości alk nie znalazłem na etykietach. Browar Ledenika w Mezdra
Piwo jasne,browaru '' Ledenika i MM'' . Dostępne w plastikowych butelkach 0,5l z kapslem zrywanym (jak np.w sokach Tymbark) ,pakowane po 6 sztuk w tym 1 bonus.Można było jednak dostać to piwko w sprzedaży detalicznej. Było też w jednorazowych pękatych butelkach szklanych 0,33 litra. Dla odmiany...
Ekstrakt 10,5, alk. 4,4 % vol.
Zapach: Na początku zajechało szmatą. Potem trochę lepiej - słód i ciasteczka. Potem znowu gorzej - gorzkawa chemia, niby chmielowa.
Piana bardzo ładna - gęsta, wysoka i trwała. Zostawia firanki. Takie jakieś kapryśne, nieregularne, ale jednak....
Comment