Etykiety rycerskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • warzechow
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 354

Strasznie mi się spodobała ta na pierwszy rzut oka niepozorna czeska etykieta z malutkim rycerzem, dlatego nie mogłem sie powstrzymac przed małym podrasowaniem jego wielkości w drugim skanie.
    Attached Files

Comment

• warzechow
      • 2005.07
      • 354

Dzisiaj Jan Primus zwany w niektórych kręgach Gambrinusem ( tych to historia namnożyła ). Ten diuk Brabancji zginął w turnieju w roku 1294. Cała reszta piwnych legend w związku z tym człowiekiem nie brzmi poważnie, ale na bojowym ogierze siedzieć umiał. Zresztą przeżył 42 lata, co w XIII wieku usianym turniejami rycerskimi było niezłym wyczynem.
      Attached Files

Comment

• warzechow
        • 2005.07
        • 354

Wiking

Z założenia nie planowałem umieszczać polskich etykiet w tym wątku - pewnie wszystko co mam z Polski można znaleźć w browarowej galerii. Jednak w tym przypadku nie mogłem pozostać obojętny na produkt koszalińskiego browaru.
        Proszę Państwa - porażający wiking z Koszalina. A jaka szalona i fikcyjna w końcowym efekcie wyobraźnia grafików - rogi na hełmie, kołczan ze strzałami. Jedynie brak łuku jest tu na miejscu, gdyż w tym zestawie uzbrojenia nie był on praktycznie używany.
        Niemniej jednak jest to perełka w mojej rycerskiej kolekcji.
        Attached Files

Comment

• warzechow
          • 2005.07
          • 354

Wiking klasy Premium

Pozostanę w tematyce północno – europejskiej, pnąc się powoli w górę. Kolejny wiking, ale wyraźnie wyżej postawiony – 3 rogi na hełmie. Jak by nie było klasa Premium. Za etykietę z czterorogim wikingiem oddam prawie wszystko.
          Attached Files

Comment

• warzechow
            • 2005.07
            • 354

Odyn

Na koniec sama góra - szef bogów nordyckich na tronie Hlidskjalfem – potężny Odyn.
            Klasyczne uzbrojenie Odyna to włócznia Gungnir. Jej zwycięska magia pozwala Odynowi na beztroską pozycję na tronie.
            Attached Files

Comment

• Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
              Za etykietę z czterorogim wikingiem oddam prawie wszystko.

Lekko naciągając fakty mam w dublecie czterorogiego wikinga a pisząc dokładnie na etykiecie piwa Batavier z browaru BUDEL siędzi sobie dwóch dwurogich (razem to cztery rogi) wikingów pijając piwo z rogów (to juz sześć). Z tego samego browaru z piwa Budels Alt jest etykieta z Jegomościem w koronie (Książe to czy Król- zbyt mała ma wiedza, by to ocenić- ale z pewnością z wyższych sfer pochodzi- znaczy rycerz ) Jesli jesteś zainteresowany wal na PW.
              Niestety nie mam skanera (ale coś mi sią widzi, że musze go kupić, bo upraszcza to mocno sprawę)
              Last edited by Bombadil13; 2006-06-02, 06:40.
              Poszukuję

Comment

• Bombadil13
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 2479

Przy okazji Zygmunt III Waza to rycerz? Jeśli tak to patrz na Królewskie.
                Poszukuję

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                  Przy okazji Zygmunt III Waza to rycerz? Jeśli tak to patrz na Królewskie.
                  Na etykiecie przedstawiany jak na Kolumnie Zygmunta z szablą i krzyżem wpisuje się w topos milites christi więc jak najbardziej

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Bombadil13
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                    Na etykiecie przedstawiany jak na Kolumnie Zygmunta z szablą i krzyżem wpisuje się w topos milites christi więc jak najbardziej
                    No! To tego tez mam trochę w dubletach.
                    Poszukuję

Comment

• warzechow
                      • 2005.07
                      • 354

Rogi

Bombadil mnie zagiął na całego. Sześć rogów na jednej etykiecie przerosło moje najśmielsze marzenia. Jak najbardziej jestem zainteresowany takim rarytasem i gościem w koronie także ( szczególy na priva ). Odnośnie kwalifikacji postaci do mojej kolekcji jak już pewnie zauważyliscie nie jestem rygorystycznie srogi. Szansę na załapanie ma każdy -od przymusowo skoszarowanego wojaka, przez etatowych rycerzy i dowódców, a kończąc na numerach 1 w swoich epokach. Fikcja miesza się z faktami historycznymi, a prosty zbrojny kroczy z piratem, boskim Odynem i Asteriksem. I jest dobrze. Zygmuś też jest na miejscu.
                      Poniżej jak w temacie, lecz bez właściciela.
                      Attached Files

Comment

• warzechow
                        • 2005.07
                        • 354

Bombardier i armata

Dzisiaj sojusz brytyjsko-holenderski. Starszemu szeregowemu z brytyjskiej formacji zapoponowałem holenderski sprzęt. Wziął, jak mu obiecałem nówkę, a nie odmaczankę z butelkowego demobilu. Taki bezczelny, gdyż sam także nie zaznał moczenia w gorącej wodzie.
                        Attached Files

Comment

• warzechow
                          • 2005.07
                          • 354

Rakoczy

Dzisiaj kolejny bohater narodowy – tym razem Węgry.
                          Książe Franciszek II Rakoczy kompetentnie dowodził oddziałami węgierskimi w powstaniu kuruców przeciwko Habsburgom na początku XVIII wieku. I tak tak jak w przypadku wielu powstań ( po początkowym triumfie i przybraniu tytułu Księcia Siedmiogrodu i Węgier ) nic z tego nie wyszło i do końca życia tułał się po świecie na emigracji.
                          Attached Files

Comment

• warzechow
                            • 2005.07
                            • 354

Templariusze

Na początku podziękowania. Dostałem przesyłkę od adi_999. Rewelacyjnie dobrane etykiety to poważny zastrzyk dla mojej kolekcji. Wielkie dzięki.
                            Oczywiście ruszam z prezentacją kilku nader smacznych walorów.
                            Na pierwszy ogień Templariusze.
                            200 lat istnienia zakonu, a legend i niejasności cała masa. Nawet jego krwawy koniec w 1312 roku być może nie był tylko skokiem na grubą kasę Filipa IV. Bezskutecznym zresztą, bo dobra Templariuszy połknęli ze smakiem Joanici.
                            Lecz kto dziś dojdzie o co poszło ?
                            Attached Files

Comment

• warzechow
                              • 2005.07
                              • 354

Gladiator

Kolejny kąsek to etykieta gladiatora z holenderskiego browaru Gulpener.
                              Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                              X