Przy jakieś okazji z chęcią wymienię. Na razie leżą bezpiecznie w specjalnej "rycerskiej" kopercie
Etykiety rycerskie
Collapse
X
-
Kolejna "zbrojna" etykieta do Twojej kolekcji Warzechow. Belgia, Br. Van Honsebrouck, Brigand, tu jest opis.
W 1798 w okupownych przez Francuzów Niderlandach wybuchł brutalnie stłumiony bunt chłopski. Walczący chłop w tym powstaniu to właśnie Brigand.
Piwo warzone jest w Ingelmunster. W tej mieścinie znajduje się zamek (obecnie własność rodziny Van Honsebrouck) z którego walczący chłopi wyrzucili Francuzów. To piwo to na ich cześć.
To jest etykieta z butli 0,7l zatem wymiary są nieco większe: dł. 22cm, wys. 9cm. Z butelki 0,33l mam jeszcze dla Ciebie kapsel z bohaterskim chłopem.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Sławku, no ja również uzbierał troche tych etykiet z motywem rycerskim, także zapraszam na PW, to dowiesz sie więcej. Skanów tutaj nie będe zamieszczał, wiekszość jest polskich; ale jest też troche zagranicznych. Mam nadzieję, że wzbogaca Twoją kolekcję.
Comment
-
-
blue boy
Strasznie długo nie gościłem na forum, taki czas, ale inni nie próżnowali. Zgromadziła się u mnie mnogość wojactwa wszelakiej maści - dziękuję bardzo wszystkim za olbrzymie zaangażowanie i obiecuję nadrobić moje zaległości ( także w prywatnych kontaktach i korespondencjach).
Na początek z grubej rury - chiński Blue Boy. Jaki browar nie wiem i o co chodzi też nie, ale etykietka ładna.
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechowSa jeszcze dwie inne wersje - jak by co, to ich nie mam ( a chciałbym).
Classic (tą zaprezentowałeś), Triple, Amber, Cuvee van der Keizer - specjalna, limitowana edycja warzona raz w roku w dzień urodzin Karolka, Easter Beer - nie posiadam jej (tak jak pozostałych ) ale jest tak urzekająca, że postanowiłem ją ściągnąć ze stronu browaru i tutaj zamieścić. Pozdrawiam„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ucieszy, pezet, ucieszy. Twoje informacje znacznie poszerzają pole do popisu dla szacownych zbieraczy wspomagających moją kolekcję. I dobrze.
Może ktoś ma takiego ładnego wielkanocnego Karolka ?
A tutaj skromny czeski rycerz. Wbrew napisom na etykiecie gość trzyma się dość pewnie i na cukrzyka nie wygląda ( albo dobrze kontroluje glikemię ).
Comment
-
-
Dostałem ostatnio kilka bardzo ciekawych tematycznie etykiet od michioso ( wielkie dzięki ), więc się pochwalę. Na początek pierwszy węgierski koronowany oficjalnie władca - Swięty Stefan. To taki odpowiednik naszego Chrobrego i w tym samym zresztą
1000-nym roku koronowany przez Ottona III ( tyle, że naszego nie wyświęcili ).
Comment
-
Comment