Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
OK , nie tłumacz się Czasami człowiek musi sobie coś kupić w allegro.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
i nabyłem na Allegro taki kielich i w dodatku pewnie przepłaciłem
Nie wiem co mnie podkusiło, to pewnie jaki nałóg, abo co
Piękny eksponat, brakuje mi takiego więc w razie czego
a na poważnie powinien to być kielich kryształowy, popularny wzór ale dość kosztowny nawet na rodzimym podwórku.
nie znam ceny zakupu ale myślę że nie przepłaciłeś
Kielich jest zwykły szklany a nie kryształowy, ale ja i tak go chciałem mieć. Ten będzie do codziennego użytku, a jak kiedyś dorwę kryształowy to go postawię na półce.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Dałeś 23 złote + 6 złotych wysyłka. Jak na mężczyznę, który kilka dni temu ukończył 41 lat nie dostrzegam objawów fiksacji wybiegających ponad standard właściwy dla tego wieku. Ja odstawiałem lepsze numery. W sumie, to miła zabawa, niezbyt uciążliwa dla otoczenia.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Dałeś 23 złote + 6 złotych wysyłka.
Czyli niedużo przeplacieś. Wg prowizorycznych obliczeń ta szklaneczka w zestawie kosztowala 20 zl, bo piwka sprzedawane pojedyńczo wycenione byly na 10 zl.
Choć przyznam, że gdy belgijskie stoisko sie likwidowalo można bylo kupić te niżej opisane zestawy za 25-30 zl (w tym wypadku troszkę więcej przeplacileś, ale i tak krzywdy wielkiej nie masz)
A szkielko faktycznie bardzo, bardzo ladne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Dałeś 23 złote + 6 złotych wysyłka. Jak na mężczyznę, który kilka dni temu ukończył 41 lat nie dostrzegam objawów fiksacji wybiegających ponad standard właściwy dla tego wieku. Ja odstawiałem lepsze numery. W sumie, to miła zabawa, niezbyt uciążliwa dla otoczenia.
Jak na to wpadłeś Sherlocku?
Ależ, to proste Watsonie. Wyszukiwarka w allegro, a potem staranne porównanie zdjęć z odnalezionej aukcji i na forum.
Od czasu kiedy zobaczyłem Marcopoloka wiozącego z Holandii lub Belgii całą przyczepę załadowaną tamtejszym szkłem, wszystkie lamenty typu "przepłaciłem, nie wiem co mnie pokusiło, to nałóg" wydają mi się zdziebko na wyrost. Tak samo jest z Twoim przypadkiem. Czy 29 zł za chwile emocji przy licytacji, późniejszą radość przy odpakowywaniu, codzienne zadowolenie z użytkowania to dużo? Ja taki rzeczy przełykam emocjonalnie bez problemu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolok
... powinien to być kielich kryształowy...
To jest "prawie jak kryształ" ("prawie" czyni wielką różnicę). Te "fasetowania" są tłoczone w formie, nie szlifowane, jak w przypadku prawdziwego kryształu.
To jest "prawie jak kryształ" ("prawie" czyni wielką różnicę). Te "fasetowania" są tłoczone w formie, nie szlifowane, jak w przypadku prawdziwego kryształu.
Ergie miał pecha, ja taki kupiłem za 8 zł.
CCC czyli cena czyni cuda.
Wiem, że nie jest wart tych 23 zł, ale napradę chciałem go mieć i to był odruch warunkowy.
Comment