Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Anheuser-Busch zaczal w St. Louis produkowac Beck'sa.
Oferta amerykanskiego Beck'sa jest coraz wieksza.
Na szczescie te kapsle roznia sie od niemieckich orginalow.
Bo gdyby byly takie same, nie trafilyby do mojej kolekcji, mimo innego kraju produkcji (warzenie nie bardzo do nich pasuje).
Amerykanie teraz potrzebują informacji na kapslu, żeby użyć otwieracza, aby go zdjąć?
Ten koncern (Anheuser Busch) przez lata przyzwyczail swoich odbiorcow do odkrecanych kapsli, dlatego gdy teraz wypuszczaja piwa bez takich kapsli, musza ostrzec klientow by sobie nie poranili lapek przy otwieraniu.
Nie zapominajcie, ze w tym kraju odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu bywaja naprawde duze.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Najprzyjemniejszymi kapslowymi odkryciami, sa sytuacje, gdy kupilo sie piwo dla smaku, a okazalo sie, ze kapsel wydawaloby sie, ze znany, rozni sie od posiadanego.
Ponizej z lewej stary, a z prawej nowy, nieoczekiwany
I znow browar Founders dostarczyl mi niespodziewanie nowego kapsla.
Walnalem wczoraj Dirty Bastarda, a dzis porownalem kapsle.
Mozna by je uzywac do zabawy typu znajdz szczegoly jakimi sie roznia
Przez lata zbierania wyrobil mi sie jakis dodatkowy zmysl, informujacy mnie, ze musze jechac do okreslonego sklepu bo tam na pewno sa nowe kapsle
Tak wlasnie wczoraj mnie tknelo, pojechalem i znalazlem dwa nowe rodzynki do kolekcji:
Amerykanski browar Redhook zamiescil ostatnio na kapslach swoich piw inicjaly BH.
Sa to pierwsze litery nazwiska Benjamina, Bena, Harrisa, ktory przez wiele lat byl wspolpracownikiem i przyjacielem browaru Redhook, a ktory zmarl na poczatku tego roku.
Warzac te piwa postarali sie bardzo, bo o ile ich zwykle piwa sa dobre, to warki z inicjalam Bena Harrisa sa znakomite.
Comment