Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
    Mały szczegół a cieszy każdego kolekcjonera
    W moim przypadku cieszylby bardziej gdyby byl z lepszego piwa.
    Zbierajacy bez wypicia maja w tym wypadku lepiej, bo nie musza sie mordowac z tym cienkuszem

Leave a comment:

• robox
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    W pierwszej chwili myslalem, ze sa jednakowe.
    Ale jednak nie sa
    Mały szczegół a cieszy każdego kolekcjonera

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    W pierwszej chwili myslalem, ze sa jednakowe.
    Ale jednak nie sa
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis kolega rivendel dostarczyl mi 10 piw z nowymi kapslami, ktore zdobyl dla mnie w trakcie swoich podrozy po Ameryce.
    Korzystal ze sciagawki jaka mu przygotowalem, wiec nie bylo trudno, ale to, ze wozil je ze soba ponad miesiac jest godne podziwu!!!
    Wielkie dzieki i Twoje zdrowie
    Oczywiscie nie zapomnialem o tym, ze z Polski przytargal mi trzy Argusy!

Piwa w lodowce musza cierpliwie poczekac na degustacje, bo kolejka jest spora, wiec na razie tylko zbiorowa fotka:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-08-03, 19:41.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Przeszukujac dzis internet znalazlem super informacje.
    Otoz mala siec specjalistycznych piwnych slepow o nazwie Craft Beer Cellar z Massachusetts, zamierza otworzyc swoja filie w stanie Nowy Jork.
    Dzieki temu zamiast 350 km w jedna strone, bede mial do niego tylko 65 km, a to oznacza latwy dostep do okolo 800 piw od innych dostawcow niz sa w mojej okolicy
    Na razie sa na etapie adaptowania i odnawiania sklepu, w ktorym wczesniej sprzedawano czesci samochodowe.
    Jak tylko go otworza, wybiore sie do niego, obfotografuje i pokaze Wam jak wyglada.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dorwalem dzis puszkowa wersje Old Chub Nitro z widgetem azotowym.
    Smaku piwa nie zmienia, ale konsystencja jest bardziej kremowa, drobniutka piana i duzo mniejsze wysycenie samego piwa.
    Bylem ciekaw jak wyglada to ustrojstwo, wiec rozprulem puszke, efekt na zdjeciu
    Attached Files

Leave a comment:

• robox
    replied
    Czyli jednak miłe zakończenie obchodów rocznicy , no i cieszę się, że mogłem pomóc

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzieki koledze roboxowi, ktory pytajac mnie tutaj zmusil mnie do porownania kapsli z kolekcja, mam nowego kapsla.
    Okazalo sie, ze kapsel, ktory wydawal mi sie calkowicie znajomy to nieco inna wersja od tego, ktory jest w mojej kolekcji.
    Robox, wielkie dzieki!

Czarna obwodka, mniejszy rysunek, z prawej nowsza wersja:
    Attached Files

Leave a comment:

• genea
    replied
    No proszę, jak to trzy słowa potrafią uszczęśliwić człowieka Podobnie mam w podkładkach...

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Podczas ostatnich piwnych zakupow nabylem krotka serie piw z czeskiego browaru Konrad.
    Piwa dosc pijalne, szczegolnie 11-stka, ale najwazniejsze, ze gdy w domu lepiej sie przyjrzalem jednemu z kapsli, okazalo sie, ze ma inny dopisek nad slowem Konrad.
    Ponizej stary i nowy, niby takie same a jednak inne
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
    3 czerwca będę w raju piwnym. Zatrzymuje się u moich rodziców właśnie w Garfield.
    Jakieś spotkanie, wyjazd na piwko do browaru w NJ lub NY?
    Pozdrawiam, Piotr
    Zapraszam na PW.

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    3 czerwca będę w raju piwnym. Zatrzymuje się u moich rodziców właśnie w Garfield.
    Jakieś spotkanie, wyjazd na piwko do browaru w NJ lub NY?
    Pozdrawiam, Piotr

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kapsel nr 100 w tym roku

Statystycznie najczesciej w maju, osiagam swoja pierwsza setke kapsli w danym roku.
    W tym roku podobnie, a setnym kapslem zostal kapsel z Magic Hat, browaru ktory od wielu lat nie zmienial swojego jedynego wzoru.
    Wreszcie i u nich cos drgnelo.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-05-22, 16:37.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Amerykanski browar Stone umieszcza na swoich kapslach rozne napisy.
    Jest ich juz kilkadziesiat, glownie sa to cytaty z gazet i internetu.
    Jakis czas temu chcialem sobie zrobic ich alfabetyczna liste, ktora ulatwialaby mi wyszukiwanie nowych sztuk, ale jak widac ponizej nie zdalaby egzaminu.
    Ten sam napis a kapsle rozne
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
    Co Cię tam sprowadziło?
    Szukalem nowych kapsli

Leave a comment: