Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Garfield.
    Moi rodzice tam mieszkają i stąd się domyśliłem )
    Co Cię tam sprowadziło?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Garfield.

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Bylem dzis na zakupach w Biedronce.
    Dla milionow Polakow nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale ja bylem w sklepie, ktory jest w niewielkiej miejscowosci w stanie New Jersey, USA.
    Sklep powstal w okolicy, w ktorej mieszka duzo Polonii i wlasciciel pewnie liczy na pozytywne skojarzenia okolicznych mieszkancow.
    Ciekawe co na to Jeronimo Martins, czyli wlasciciel polskiej Biedronki, bo co prawda w logo tego sklepu znajduje sie inaczej narysowana biedronka,
    to jednak nazwa jest taka sama. Sam sklep jest spory, zaopatrzenie ma niezle, ale z piw to tylko Karmi i Podpiwki.
    Nowy kapsel z Biedronki:
    W Garfield czy Clifton jest ta Biedronka?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Bylem dzis na zakupach w Biedronce.
    Dla milionow Polakow nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale ja bylem w sklepie, ktory jest w niewielkiej miejscowosci w stanie New Jersey, USA.
    Sklep powstal w okolicy, w ktorej mieszka duzo Polonii i wlasciciel pewnie liczy na pozytywne skojarzenia okolicznych mieszkancow.
    Ciekawe co na to Jeronimo Martins, czyli wlasciciel polskiej Biedronki, bo co prawda w logo tego sklepu znajduje sie inaczej narysowana biedronka,
    to jednak nazwa jest taka sama. Sam sklep jest spory, zaopatrzenie ma niezle, ale z piw to tylko Karmi i Podpiwki.
    Nowy kapsel z Biedronki:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    USA 1000

"Nadejszla wiekopomna chwila"
    Liczba moich kapsli z wypitych piw ze Stanow Zjednoczonych, doszla do okraglego tysiaca.
    Przez wiele najblizszych lat bedzie to jedyny kraj z taka iloscia kapsli w mojej kolekcji, bo nastepna w kolejce Polska moze osiagnac ten pulap za 7 do 10 lat.
    Szczesliwym tysiecznikiem jest nowy dla mnie browar z Detroit w stanie Michigan:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
    Znalazłem adres. Jaki wybór? Są piwa z Founders?
    Wybor jest naprawde spory
    Z Founders sa: All Day IPA, Centennial IPA, Curmudgeon Old Ale, Dirty Bastard, Dry Hopped Pale Ale i Porter.
    Wszystkie informacje na ich stronie internetowej sa dosc aktualne.

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Znalazłem adres. Jaki wybór? Są piwa z Founders?

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Mimo tego, ze Half Time otworzyl swoja filie dwa razy blizej mojego domu (Mamaroneck), to mam tak duzy sentyment do sklepu w Poughkeepsie,
    ze bede tam jezdzil przynajmnie trzy razy do roku.
    Poza tym charakterystyczny ceglany mur, za kazdym razem gdy robie jej przy nim zdjecie, odmierza ile urosla moja corka
    Dzis znalazlem tam 15 nowych kapsli, ktore wlasnie organoleptycznie opracowuje i wkrotce dolacze je do galerii.
    15 nowych kapsli oznacza, ze osiagnalem kolejna setke w kolekcji, czyli w sumie 3400.

P.S.
    W Poughkeepsie kupuje sie piwa pojedynczo, wiec dubli nie bedzie.
    Witaj.
    Podaj proszę dokładny adres sklepu w Mamaroneck. Duży i jest wybór?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis dotarlo do mnie kolejne piwo od kolegi centona, ktory jest odpowiedzialny za 100% kapsli z Luksemburga jakie mam
    Ciagle szukam dla Ciebie etykiet z ciezarowkami, bo wyslac jedna to tak troche glupio.
    Masz wybitnie niszowa dziedzine kolekcjonerstwa
    A piwo, mimo ze po terminie bylo calkiem smaczne:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    3400

Mimo tego, ze Half Time otworzyl swoja filie dwa razy blizej mojego domu (Mamaroneck), to mam tak duzy sentyment do sklepu w Poughkeepsie,
    ze bede tam jezdzil przynajmnie trzy razy do roku.
    Poza tym charakterystyczny ceglany mur, za kazdym razem gdy robie jej przy nim zdjecie, odmierza ile urosla moja corka
    Dzis znalazlem tam 15 nowych kapsli, ktore wlasnie organoleptycznie opracowuje i wkrotce dolacze je do galerii.
    15 nowych kapsli oznacza, ze osiagnalem kolejna setke w kolekcji, czyli w sumie 3400.

P.S.
    W Poughkeepsie kupuje sie piwa pojedynczo, wiec dubli nie bedzie.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    902 Oak Tree Ave, South Plainfield, NJ

Oferują ponad 2000 różnych piw plus wino.
    Niestety to juz historia.
    Zamiast piw rzemieslniczych na polkach stoja wina w kartonach.
    Nie warto na ten sklep tracic czasu, bo oferte ma juz tylko przecietna.
    Szkoda.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Wyjatkowo dlugo musialem w tym roku czekac na pierwsze piwa z Polski.
    Zaszczytu otworzenia polskiego dzialu dostapily Kozlak z Perly i okocimski Porter Mocno Dojrzale.
    Pijalne, choc bez zachwytow.
    Attached Files

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Jakoś dziwnie wybiórczo czytałem ten wątek .
    Był wtorek po południu a dla mnie on się skończył w poniedziałek wieczorem

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
    Czyli darmowa degustacja czy komercyjny multitap?
    Jeden post wyzej wyjasnilem moj blad

Leave a comment:

• kibi
    replied
    Przy bocznym wyjsciu jest wydzielone miejsce gdzie chetni moga sprobowac piw z 22 kranow.
    Czyli darmowa degustacja czy komercyjny multitap?

Leave a comment: