Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet
    Zapewne posiadasz Kartę Stałego Klienta .
    Owszem, posiadam

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet
    Czy dużo jest zatrudnionych ludzi do obsługi takiego sklepu?
    Tak na oko to 6 do 8 osob.

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Kilka kolejnych zdjec, m. in. regal z piwami puszkowymi, ktore sa coraz bardziej popularne.
    Jesli chce sie dokladnie przeszukac wszystkie polki i zamrazarki ( ich zdjec nie zamieszczam bo po co ) trzeba na to poswiecic minimum 45 minut.
    Ale zawsze warto
    Bywam w NJ bardzo czesto. Gdzież są te dwa sklepy?
    Byłem kiedyś w Massatchusets w TABLE & WINE - poezja, nie wiadomo za co łapać

Leave a comment:

• chinet
    replied
    Zapewne posiadasz Kartę Stałego Klienta .

Czy dużo jest zatrudnionych ludzi do obsługi takiego sklepu?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kilka kolejnych zdjec, m. in. regal z piwami puszkowymi, ktore sa coraz bardziej popularne.
    Jesli chce sie dokladnie przeszukac wszystkie polki i zamrazarki ( ich zdjec nie zamieszczam bo po co ) trzeba na to poswiecic minimum 45 minut.
    Ale zawsze warto
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Potem wzialem aparat w swe rece i kliknalem nieco zdjec piwnej czesci tego sklepu. Wodki mnie nie interesowaly.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dorzuce jeszcze zdjecie beczulek z piwem, ktore rowniez ona zrobila
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Nastepnie znalazla spozywcze dodatki, ktore rowniez mozna nabyc w tym sklepie.
    Miedzy innymi ostre przyprawy, rozne rodzaje marynat, owoce od lokalnych dostawcow i rozne rodzaje serow.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Za pierwsze dwie czesci fotoreportazu jest odpowiedzialna moja 10 letnia corka.
    Najpierw swym mlodym kobiecym okiem wylapala ciekawe szczegoly znajdujace sie w sklepie.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Elkton, State Line Liquors

Srednio cztery razy do roku wybieram sie do piwnej swiatyni, ktora znajduje sie w Elkton w stanie Maryland.
    Tak wyglada droga, ktora jade i figura Matki Boskiej, ktora zawsze mijam.
    Po przyjezdzie mozna zobaczyc niewysoki barak, ktory w swym wnetrzu kryje nieprzebrane skarby z prawie calego swiata.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kolejny kapsel z serii "znajdz roznice"
    Z lewej stara, a z prawej nowa, odswiezona buzka gargulca.
    Oczywiscie roznice zauwazylem dopiero w domu po wypiciu piwa.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis, z ciekawosci, uzylem browarbizowej wyszukiwarki, by sprawdzic ile nowych amerykanskich piw opisalem na forum.
    Pokazaly sie 663 sztuki, co mnie bardzo zdziwilo gdyz w moim podpisie i w domowym arkuszu Excel bylo ich tylko 661.
    A poniewaz lubie miec porzadek w papierach, musialem znalezc te dwie zguby.
    Z wyszukiwarki mialem prawie 27 pelnych stron po 25 piw kazda, ktore musialem porownac z moimi notatkami.
    Na szczescie pierwsza zgube znalazlem juz na stronie 5 a druga na 9.
    Oto te dwa zaginione piwa, oba wypite w grudniu 2012 roku:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Od ziarnka do ziarnka uzbiera sie miarka.
    Takie male, ale czeste, dostawy znaczaco zwiekszaja ilosc polskich kapsli w mojej kolekcji.
    Smakowo nie powalaja, ale tez ich nie wylalem
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis do galerii dolaczaja kapsle z piw, ktore zamowilem w sklepie internetowym w Kalifornii.
    Zamowilem "w ciemno" 11 piw z browarow zachodniego wybrzeza nieosiagalnych w moich okolicach plus jedno z Islandii.
    "W ciemno" oznaczalo, ze nie bylem pewien czy na tych piwach sa ozdobne kapsle.
    Sprawdzilem na bottlecaps.de czy dany browar ma takie kapsle i z 12 zamowionych na 9 byly.
    Sliczne sa!

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Half Time to piwny sklep o jakim marza piwosze na calym swiecie.
    Szkoda tylko, ze w promieniu 120 km od mojego miejsca zamieszkania jest taki tylko jeden.

Leave a comment:

• Micho441
    replied
    Możesz wkleić fotkę z tymi sklepowymi nalewakami.Polakom pozostanie jedynie popatrzeć.

Leave a comment: