Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pioterb4
    replied
    Zazdrość mnie zżera jak patrzę na twoje zdjęcia Z resztą po zdegustowaniu Trybunała i Miłosławia wiesz jak u nas kiepsko się wiedzie

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    A ja marze o tym, by wreszcie zlikwidowano wszelkie bariery celne dla piw i mozna by zamawiac sobie piwa z calego swiata prosto do domu, niezaleznie od tego gdzie sie mieszka.
    Twoje

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Dzieki! Ale tak naprawde to niewiele na nich widac
    No ale może właśnie o to chodzi, bo wyobraźnia dopowiada sobie resztę Ale muszę powiedzieć, że będąc ostatnio w Poznaniu trafiłem wreszcie (bo to jakoś nie po drodze geograficznie z moim snookerem) do Piw Świata na Głogowską. I przeżyłem lekki szok. Z Twoimi ostatnimi zdjęciami z East Brunswicku, Latarniku oferta może śmiało konkurować. W Polsce nie spotkałem się z lepszą co do wyboru ofertą w jednym miejscu i czasie. I nie chcę tutaj uprawiać jakiejś reklamy. Po prostu liczę na to, że kiedyś taki wybór piwa, z racji choćby segmentacji rynku, będzie dostępny w każdym większym mieście w Polsce.
    Pozdrawiam Cię serdecznie

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
    W Polsce nie ma za to sytuacji o których pisałeś, np. nakazu kupowania piwa na 6-paki lub co gorsze limitu ilości zakupionego piwa.
    Na szczescie nie wszedzie tak jest bo bym zbankrutowal
    A limity to rzadkosc.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Chodzi o klimat i możliwość bezpośredniego kontaktu klienta z piwem. U nas jest to możliwe tylko w nielicznych sklepach, a już na pewno nie ma tyle miejsca na swobodne zakupy.
    W Polsce nie ma za to sytuacji o których pisałeś, np. nakazu kupowania piwa na 6-paki lub co gorsze limitu ilości zakupionego piwa.
    U nas by nie przeszło

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
    Uwielbiam Twoje zdjęcia sklepowych półek.
    Dzieki! Ale tak naprawde to niewiele na nich widac

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Uwielbiam Twoje zdjęcia sklepowych półek.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    East Brunswick 2

Prawie dokladnie na przeciwko w/w sklepu niedawno otworzyla sie konkurencja, sklep o nazwie Wine World.
    Asortyment maja dosc podobny, choc sa nastawieni na bardziej masowego odbiorce.
    Piwa stoja z dwu stron niewysokiego regalu i z tylu w chlodziarkach.
    Szalu nie ma, ale cos nowego do wypicia i do kolekcji znalazlem
    Strona www sklepu.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    East Brunswick 1

Marketplace Wines & Spirits to jeden z tych sklepow, ktore od kilku lat regularnie odwiedzam.
    Co prawda tylko dwa razy do roku, ale to wystarcza by co jakis czas dokupic kolejne piwo z serii My Turn, browaru Lakefront,
    ktorego zgodnie ze strona browaru, w New Jersey wcale nie powinno byc, a to znaczy, ze osoby odpowiedzialne za zaopatrzenie sprowadzaja te piwa na wlasna reke.
    Wielkiego wyboru moze tu niema, jest okolo 500 piw, ale czasem udaje mi sie tu znalezc rodzynki, ktorych nie ma w innych sklepach.
    Piwo stoi na polkach jednej ze scian i dodatkowo w chlodziarkach.
    Strona www sklepu.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Wielka niespodzianka.
    Przesylka, ktora miala dotrzec dopiero w przyszlym tygodniu, juz dzis znalazla sie u mnie
    Z lewej eksperymentalne oswietlenie, z prawej tradycyjna lampa blyskowa aparatu.
    Nie moge sie zdecydowac, ktore lepsze.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pomoc w identyfikacji

Jesli kiedys dostaniecie z USA takie kapsle, to na butelkach jako producent widnieje: 3 Beards Beer Co (Paper City Brewery).
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Z okazji swieta 4 lipca, Anheuser wypuscil na rynek limitowana serie Budweisera.
    Mam tylko nadzieje, ze na tych pieciu kapslach sie ona skonczyla.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Zamowilem sobie ostatnio z tego kalifornijskiego sklepu 12 piw, z browarow ktorych piw nigdy jeszcze nie pilem, a ktore dostepne sa tylko na zachodnim wybrzezu.
    Nie bylem pewien, czy maja na sobie firmowe kapsle, ale okazalo sie, ze z 12 zamowinych piw, 9 ma nowe dla mnie kapsle, a 3 pozostale sa jednokolorowe.

Jak juz wspominalem w tym temacie mieszkam w jednym z tych stanow, do ktorych nie wolno wysylac alkoholu w paczkach.
    Ale na szczescie niedaleko, w normalnym stanie, mieszka Gambrinus, na ktorego adres pozwolilem sobie zlozyc zamowienie, ktore sklep zrealizowal juz nastepnego dnia.

Chcialbym w tym miejscu jeszcze raz serdecznie podziekowac Gambrinusowi za odbior, przechowanie i dostarczenie mi paczki z tymi piwami.
    Twoje
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2013-06-24, 03:23.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Druga setke w tym roku otworzylo starcie polskich gigantow.
    Pojedynek sromotnie przegral Zywiec, nie chce wiedziec czego dodaja w trakcie warzenia ale ten smak jest, delikatnie mowiac, niedobry.
    Zywiec pozostal juz tylko nazwa, bo z piwem ma niewiele wspolnego a organizowanie imprez dla piwoszy go nie uratuje.
    Za to w Lechu nie ma sie do czego przyczepic, lekka slodowosc, niewielki, jak w piwach z egzotycznych i cieplych krajow, cytrusowy kwasek, zero skunksa i innych nieprzyjemnych posmakow. Jak czytam komentarze forumowiczow o Lechu to dochodze do wniosku, ze na eksport sie postarali
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2013-06-21, 15:04.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    100

Podejrzanie smaczna seria piw z Goose Island, ale uwarzonych w browarze w Baldwinsville, nalezacym do Anheuser-Busch, sprawila, ze dobilem do pierwszej setki kapsli w tym roku.
    Attached Files

Leave a comment: