Dzis dotarla do mnie kolejna przesylka z Polski.
A w niej wyraz wdziecznosci, jaki Krzych15 zalatwil mi za etykiety z kobitkami jakie mu przesylam. Kolejne juz czekaja.
Co prawda calego Gronia nie zmoglem, bo czuc bylo uplyw czasu i troche sie balem, ale szklanke zmoglem.
"The Craft Beer Outlet", 9910 Frankford Ave., Philadelphia, PA
Dzis po ponad roku, znow odwiedzilem ten filadelfijski przybytek rozkoszy podniebienia.
Nastawilem sie na szukanie nowych piw, ale i tak przytrafily sie trzy nowe kapsle.
Pan sprzedawca byl bardzo zorientowany, i to nie tylko piwnie ale i geograficznie. Gdy dowiedzial sie skad przyjechalem, przytomnie spytal komu kibicuje, Giants czy Jets?
Ceny piw bardzo zroznicowane, od $0.60 do $23.00 za butelke, ale za to podatek maja wyzszy niz u nas bo wyszlo mi, ze az 10%
Ciekawostka jest fakt, ze zgodnie z prawem stanowym w Pensylwanii, klient moze ze sklepu wyniesc tylko dwa szesciopaki z piwem.
Efekt byl taki, ze do samochodu szedlem w obstawie dwoch pracownikow sklepu i kazdy z nas niosl przepisowa ilosc piwa.
Do zakupionego piwa moglem sobie wybrac gratis dwa dowolne szkla.
Wzialem kufelek i wysoka szklanke oba ze Spaten Munchen.
Bardzo udana wizyta.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
[...]Kupilem 14 nowych kapsli plus karton roznych piw do smakowania.
Po 5 godzinach, bo cala godzine przeszukiwalem polki, jestem w domu, piwa w lodowce, a ja sie nie moge doczekac
W którym stanie są Polki, które w sklepach pozwalają się bezkarnie i bezpardonowo przeszukiwać, i to przez całą godzinę!?
Dzis kolejna wizyta w Boonton. Trzeba oblac nowa fure
A tu niespodzianka, ze tez wczesniej o niej nie wiedzialem. Przy zakupie 12 i wiecej piw, tzw singli czyli nie six pakow, daja 10% rabatu.
Dzieki temu dzis zamiast nieco ponad $90 zaplacilem niecale $83.
Musze o tym pamietac, tym bardziej, ze wciaz maja "przeterminowane" zywieckie portery, ktore dzieki temu rabatowi sa o 20 centow tansze (z $2.08 na $1.88)
Najprzyjemniejszymi kapslowymi odkryciami, sa sytuacje, gdy kupilo sie piwo dla smaku, a okazalo sie, ze kapsel wydawaloby sie, ze znany, rozni sie od posiadanego.
Ponizej z lewej stary, a z prawej nowy, nieoczekiwany
Kolejna wizyta w Poughkeepsie.
Tym razem nastawilem sie na szukanie czegos do wypicia, ale i tak znalazlem cztery nowe kapsle.
Dwadziescia kilka nowych piw do sprobowania sprawilo, ze dostalem dwa szkla do picia gratis. Wybralem dwie jednakowe szklanice.
Zmienili napis nad drzwiami, z lewej stary, z prawej nowy, ktorego musialem pstryknac pod katem bo strasznie sie odbijalo swiatlo.
Znakomite piwo Arend Tripel z browaru De Ryck, dalo mi dwusetnego belgijskiego kapsla.
Podliczylem, ze gdy wypije wszystkie wczoraj kupione piwa to w kolekcji bedzie 2700 kapsli.
A w sklepie spotkalem pana i pania promujacych piwa browaru Black Diamond.
Pan zachwala, ze sa juz dostepne piwa Amber, IPA i Porter.
Gdy spytalem czy porter jest Baltic czy Robust zobaczylem w jego oczach przerazenie i zrobilo mi sie go zal
Ale jedno piwo kupilem (IPA).
Przy ograniczeniu do 65 mil/godz "mozna" jechac do okolo 80 bez reakcji stanowej policji.
W praktyce jak po trzech pasach wszyscy rowno jada 80ka to nikt im w tym nie przeszkadza.
Wylapuja tych, ktorzy wyprzedzaja czesto zmieniajac pas jazdy, jada na tzw konika szachowego. Dzis bylo gesto, ale szybko i bez wypadkow.
Dzis po obiedzie stwierdzilem, ze nie mam nic nowego do wypicia. Gdzie by tu pojechac mysle.
Wybor padl na Elkton w stanie Delaware, to tylko 150 mil w jedna strone, czyli 2 godziny jazdy. A ze nie bylem tam juz 4 miesiace, mialem nadzieje na jakies nowosci.
I nie zawiodlem sie.. Kupilem 14 nowych kapsli plus karton roznych piw do smakowania.
Po 5 godzinach, bo cala godzine przeszukiwalem polki, jestem w domu, piwa w lodowce, a ja sie nie moge doczekac
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
Ciekawe czy jak wygrasz w promocji królewskiego to czy przyślą ci nagrodę - zaznaczam nie czytałem regulaminu nie wiem czy promocja obowiązuje tylko na terenie RP
Niestety promocja trwala tylko do 15 maja 2011.
A moglem wygrac VIP pakiet na mecz Legii
Ciekawe czy jak wygrasz w promocji królewskiego to czy przyślą ci nagrodę - zaznaczam nie czytałem regulaminu nie wiem czy promocja obowiązuje tylko na terenie RP
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Wydaje mi się, ze jest to nowa odsłona tego samego piwa, bo na stronie Jako jest tylko jeden Hop's. Troszkę zmieniły się tylko parametry, a etykieta stała się pseudolanserska. Wiesz najlepiej, bo masz to piwo przed sobą, więc albo zgłoś je jako nowe, albo poproś o korektę parametrów.
Jak wypije i pstrykne to dorzuce je do starego tematu.
Niech sie ART martwi
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku, na której będę dodawał zdjęcia swojej kolekcji, jak również dubli. Strona jest w trakcie przygotowań, jednak z czasem będą pojawiać się na niej kolejne zdjęcia
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Leave a comment: