Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Dzis dotarla do mnie kolejna przesylka z Polski.
    A w niej wyraz wdziecznosci, jaki Krzych15 zalatwil mi za etykiety z kobitkami jakie mu przesylam. Kolejne juz czekaja.
    Co prawda calego Gronia nie zmoglem, bo czuc bylo uplyw czasu i troche sie balem, ale szklanke zmoglem.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    "The Craft Beer Outlet", 9910 Frankford Ave., Philadelphia, PA

Dzis po ponad roku, znow odwiedzilem ten filadelfijski przybytek rozkoszy podniebienia.
    Nastawilem sie na szukanie nowych piw, ale i tak przytrafily sie trzy nowe kapsle.
    Pan sprzedawca byl bardzo zorientowany, i to nie tylko piwnie ale i geograficznie. Gdy dowiedzial sie skad przyjechalem, przytomnie spytal komu kibicuje, Giants czy Jets?
    Ceny piw bardzo zroznicowane, od $0.60 do $23.00 za butelke, ale za to podatek maja wyzszy niz u nas bo wyszlo mi, ze az 10%
    Ciekawostka jest fakt, ze zgodnie z prawem stanowym w Pensylwanii, klient moze ze sklepu wyniesc tylko dwa szesciopaki z piwem.
    Efekt byl taki, ze do samochodu szedlem w obstawie dwoch pracownikow sklepu i kazdy z nas niosl przepisowa ilosc piwa.
    Do zakupionego piwa moglem sobie wybrac gratis dwa dowolne szkla.
    Wzialem kufelek i wysoka szklanke oba ze Spaten Munchen.
    Bardzo udana wizyta.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk
    W którym stanie są Polki?
    W stanie upojenia Aspartamem.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-09-13, 19:20.

Leave a comment:

• Grothesk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    [...]Kupilem 14 nowych kapsli plus karton roznych piw do smakowania.
    Po 5 godzinach, bo cala godzine przeszukiwalem polki, jestem w domu, piwa w lodowce, a ja sie nie moge doczekac
    W którym stanie są Polki, które w sklepach pozwalają się bezkarnie i bezpardonowo przeszukiwać, i to przez całą godzinę!?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Boonton, NJ

Dzis kolejna wizyta w Boonton. Trzeba oblac nowa fure
    A tu niespodzianka, ze tez wczesniej o niej nie wiedzialem. Przy zakupie 12 i wiecej piw, tzw singli czyli nie six pakow, daja 10% rabatu.
    Dzieki temu dzis zamiast nieco ponad $90 zaplacilem niecale $83.
    Musze o tym pamietac, tym bardziej, ze wciaz maja "przeterminowane" zywieckie portery, ktore dzieki temu rabatowi sa o 20 centow tansze (z $2.08 na $1.88)

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Najprzyjemniejszymi kapslowymi odkryciami, sa sytuacje, gdy kupilo sie piwo dla smaku, a okazalo sie, ze kapsel wydawaloby sie, ze znany, rozni sie od posiadanego.
    Ponizej z lewej stary, a z prawej nowy, nieoczekiwany
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Half Time

Kolejna wizyta w Poughkeepsie.
    Tym razem nastawilem sie na szukanie czegos do wypicia, ale i tak znalazlem cztery nowe kapsle.
    Dwadziescia kilka nowych piw do sprobowania sprawilo, ze dostalem dwa szkla do picia gratis. Wybralem dwie jednakowe szklanice.
    Zmienili napis nad drzwiami, z lewej stary, z prawej nowy, ktorego musialem pstryknac pod katem bo strasznie sie odbijalo swiatlo.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Belgia 200

Znakomite piwo Arend Tripel z browaru De Ryck, dalo mi dwusetnego belgijskiego kapsla.
    Podliczylem, ze gdy wypije wszystkie wczoraj kupione piwa to w kolekcji bedzie 2700 kapsli.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    A w sklepie spotkalem pana i pania promujacych piwa browaru Black Diamond.
    Pan zachwala, ze sa juz dostepne piwa Amber, IPA i Porter.
    Gdy spytalem czy porter jest Baltic czy Robust zobaczylem w jego oczach przerazenie i zrobilo mi sie go zal
    Ale jedno piwo kupilem (IPA).

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    To można tak szybko śmigać po Stanach? 75 mph?
    Przy ograniczeniu do 65 mil/godz "mozna" jechac do okolo 80 bez reakcji stanowej policji.
    W praktyce jak po trzech pasach wszyscy rowno jada 80ka to nikt im w tym nie przeszkadza.
    Wylapuja tych, ktorzy wyprzedzaja czesto zmieniajac pas jazdy, jada na tzw konika szachowego. Dzis bylo gesto, ale szybko i bez wypadkow.

Leave a comment:

• ART
    replied
    To można tak szybko śmigać po Stanach? 75 mph?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis po obiedzie stwierdzilem, ze nie mam nic nowego do wypicia. Gdzie by tu pojechac mysle.
    Wybor padl na Elkton w stanie Delaware, to tylko 150 mil w jedna strone, czyli 2 godziny jazdy. A ze nie bylem tam juz 4 miesiace, mialem nadzieje na jakies nowosci.
    I nie zawiodlem sie.. Kupilem 14 nowych kapsli plus karton roznych piw do smakowania.
    Po 5 godzinach, bo cala godzine przeszukiwalem polki, jestem w domu, piwa w lodowce, a ja sie nie moge doczekac

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
    Ciekawe czy jak wygrasz w promocji królewskiego to czy przyślą ci nagrodę - zaznaczam nie czytałem regulaminu nie wiem czy promocja obowiązuje tylko na terenie RP
    Niestety promocja trwala tylko do 15 maja 2011.
    A moglem wygrac VIP pakiet na mecz Legii

Leave a comment:

• Maremali
    replied
    Ciekawe czy jak wygrasz w promocji królewskiego to czy przyślą ci nagrodę - zaznaczam nie czytałem regulaminu nie wiem czy promocja obowiązuje tylko na terenie RP

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    Wydaje mi się, ze jest to nowa odsłona tego samego piwa, bo na stronie Jako jest tylko jeden Hop's. Troszkę zmieniły się tylko parametry, a etykieta stała się pseudolanserska. Wiesz najlepiej, bo masz to piwo przed sobą, więc albo zgłoś je jako nowe, albo poproś o korektę parametrów.
    Jak wypije i pstrykne to dorzuce je do starego tematu.
    Niech sie ART martwi

Leave a comment: